Streamer svým divákům vyhrožoval sexuálním útokem
Esport Valorant Článek Streamer svým divákům vyhrožoval sexuálním útokem

Streamer svým divákům vyhrožoval sexuálním útokem

Adam Král

Adam Král

8. 4. 2021 19:17

Streamer z Indie reagoval na kritiku cheatingu ve Valorantu poměrně ostrým stylem.

Reklama

Neexistuje snad žádná hra, kterou by nedoprovázely kontroverze a Valorant od Riot Games není výjimkou. Ta poslední pochází z února letošního roku, kdy se přišlo na to, že profesionální hráč Abhay 'Xhade' Urkude používal zakázané programy, wallhacky. Vyústilo to v zákaz účasti na The Esports Club Invitational, kde nemohl hrát se svým týmem Paratroops. Jednalo se o vůbec prvního profesionála z Indie, který byl při cheatingu ve Valorantu chycen a potrestán.

Jeden z jeho kolegů, streamer a majitel esportového týmu Team Mahi, Manoj Kashyap, v průběhu živého vysílání přečetl v chatu zprávu hned od několika lidí, kteří požadovali, aby kontroverze okolo cheatů u Xhadeho byla vynesena na světlo a mluvilo se o ní. Kashyap ale odvětil, že by proti těmto lidem použil stejné praktiky, jako při incidentu Nirbhaya, kdy čtveřice mužů znásilnila a zavraždila několik dívek. Streamer za to schytal vlnu kritiky. Po několika dnech vydal video, ve kterém říká:

Přestal jsem se ovládat a emoce mě přemohly. Volba slov, která jsem použil, pro popsání problému je ostudná jak pro mě, tak pro mou rodinu. Z hloubi srdce se tak upřímně všem omlouvám.

Momentálně se neví, jaké bude mít Kashyapovo prohlášení následky, rozhodně by ale nemělo být ponecháno jen tak. I přesto, že se v profesionálním esportu občas upustí pára, tohle je dle mnohých přes čáru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama