STYKO je Legenda! Apeks postupují do Legends Stage
Esport CS:GO Článek STYKO je Legenda! Apeks postupují do Legends Stage

STYKO je Legenda! Apeks postupují do Legends Stage

Michael Douša

Michael Douša

10. 5. 2023 20:08

Apeks poráží brazilské paiN a mají tak jisté místo Legend!

Reklama
Apeks poráží brazilské paiN a mají tak jisté místo Legend!

Ačkoliv se český i slovenský favorit na postup do Legends Stage umístili na chvostu, naděje umírá poslední. Zatímco Adam "NEOFRAG" Zouhar neobstál proti evropským protějškům GamerLegion, proti nimž jen den před ním prohrál David "frozen" Čerňanský s mezinárodní sestavou MOUZ, Martin "STYKO" Styk se svými kolegy jede na jiné vlně.

Štěstěna hrála ve prospěch Apeks už od začátku, nikoliv však vždy v losech oponentů. Jako první vyfasovali severoamerické jedničky Liquid, kteří mohli být opravdu velkým strašákem. Apeks se ale nenechali rozhodit a Liquid porazili 16-12. Další los jim ale byl darem z nebes. Australské Grayhound totiž porazili 16-0 a nedali Australanům jedinou příležitost dostat se zpátky do zápasu.

G2 ovšem byli moc velké sousto i na evropskou sestavu Damjana "kyxsan" Stoilkovskiho. Favorité na Major trofej neměli s vyzyvateli nejmenší slitování a na Infernu je roznesli na kopytech 16-3. Tím se ale Apeks dostali do hledáčku brazilských paiN. To bylo pro Apeks opravdu velké štěstí, protože mohli úplně stejně za soupeře dostat loňské Major šampiony FaZe.

Zápas nebyl zcela jednoznačný - zpočátku to vypadalo jako poměrně lehká záležitost pro Apeks, s přechodem na druhou mapu se situace ale značně zkomplikovala. Opakované force buye ze strany Apeks zruinovaly týmovou ekonomiku a nedokázali tak Brazilce dohnat. 16-13 pro paiN a šlo se na Anubis.

Tam už ale byli Apeks jako v ráji. První polovinu sice zakončili jen tak tak - s nějtěsnějším náskokem, jaký vůbec lze získat, tedy 8-7. Po úspěšných pistolích ale byli jako na koni. Brazilci si dokázali přihrát pouhé dva body, zatímco Apeks uzavřeli mapu 16-9.

STYKO se tak po dlouhých pěti letech opět dostává do Legends Stage! Naposledy se mu to povedlo se severoamerickou sestavou Cloud9, tentokrát mu nikdo jeho přínos upřít nemůže. Skvělá práce a jen tak dál!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama