STYKO vstoupí do nového roku s novým kapitánem. Pomůže konečně tahle změna?
Esport CS:GO Článek STYKO vstoupí do nového roku s novým kapitánem. Pomůže konečně tahle změna?

STYKO vstoupí do nového roku s novým kapitánem. Pomůže konečně tahle změna?

Michael Douša

Michael Douša

30. 12. 2022 12:57

"Tohle bylo nejpodrobnější výběrové řízení, jaké jsme dělali," říká manažer Apeks

Reklama
"Tohle bylo nejpodrobnější výběrové řízení, jaké jsme dělali," říká manažer Apeks.

Od doby, kdy hrál Martin "STYKO" Styk v MOUZ, v žádné sestavě nevydržel déle než jen něco málo přes rok. Nedá se však říct, že by se jednalo o ztracený případ, naopak. Sestavy, v nichž se talentovaný Slovák zdržoval, vždy měly určitý neoficiální titul outsiderů, kteří by mohli zvrátit celý průběh turnaje. Naneštěstí se jim to nikdy pořádně nepodařilo - světlou výjimkou budiž jejich trofej na Snow Sweet Snow, online turnaji, jenž se odehrál na začátku roku 2021.

Rok 2022 pro něj nebyl o mnoho úspěšnějším - v organizaci Apeks, do níž nastoupil začátkem letošního roku, se jim nepodařilo udržet stabilní sestavu, která by vedla k trofejím, nebo alespoň dobrým umístěním. V polovině roku organizace kompletně překopala sestavu, do níž vedle STYKa nastoupil třeba francouzský veterán Richard "shox" Papillon. Ani tak ale věci nešly dle představ vedení organizace, a tak dokonce musel STYKO přebrat roli kapitána a stratéga v týmu.

Po "nejpodrobnějším výběrovém řízení," jak jej označil manažer organizace, se ale nakonec našel kvalitní nástupce (nebo tomu alespoň organizace věří), který by měl dovést sestavu k novým vrcholům. Tím je makedonský stratég Damjan "⁠kyxsan⁠" Stoilkovski, který doposud hrál za organizaci BLUEJAYS. Mezi neúspěšné kandidáty na tento post se ale může řadit více než jedno známé jméno, Apeks měli v sestavě na zkoušku třeba Michał "⁠MICHU⁠" Müller či indonéský veterán Hansel "⁠BnTeT⁠" Ferdinand.

STYKO vstoupí do nového roku s novým kapitánem. Pomůže konečně tahle změna?

"Po důkladném vyhodnocení jsme došli k závěru, že kyxsan je pro nás ten správný díl skládačky. Nakonec to ale byla jednoduchá volba - koučové chtěli jeho, hráči chtěli jeho, klub chtěl jeho. To je ten nejlepší scénář, jaký můžete mít. Teď už zbývá jediná věc - odvést dobrou práci," uzavírá Anders Kjaer, manažer esportu v Apeks.

První akce je čeká zanedlouho. Apeks nastoupí do 44 série ESL Challenger, který jim potenciálně může zajistit i místo na ESL Pro League Conference, z níž by mohli postoupit i na hlavní soutěž, tedy ESL Pro League Season 17. Samotná ESL Challenger začíná už 17. ledna a poběží až do konce března příštího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama