Subjektivně: 10 nejlepších kooperačních her
Gaming Článek Subjektivně: 10 nejlepších kooperačních her

Subjektivně: 10 nejlepších kooperačních her

Adam Král

Adam Král

17. 4. 2021 19:36

Které hry s parťákem si nejvíce užijete?

Reklama

I přesto, že nyní probíhá koronavirová pandemie, představme si modelovou situaci. K vám domů přijde kamarád, na nějakou menší oslavu, přespání, nebo prostě na pivo. Se slovy "Hele, buď se budeme střídat po jedné smrti u počítače v nějaké hře, nebo si zahrajeme Člověče nezlob se" se odeberte ke svému stroji a s radostí uvidíte tento článek. Nemusíte totiž nic složitě hledat. Tady je náš výběr těch nejlepších kooperativních her, které si je možné dopřát na jednom herním zařízení!

Overcooked

"Bacha, pálí se to, hoří to! ŘEKL JSEM UMYJ TY TALÍŘE!" Tohle jsou hlášky, které budete slýchávat dost často, zvláště při hraní této bláznivé kuchařské hry. Ovládat můžete až čtyři postavy v závislosti na to, kolik máte ovladačů. Vaším úkolem pak bude nakrmit hladové zákazníky, umývat talíře, krájet zeleninu, umývat talíře, vařit jídlo, umývat talíře a v neposlední řadě umývat talíře. Jak si tak můžete odvodit, umývání je tu opravdu hodně. Pusťte se do téhle bláznivé hry na PS4, PC, Xboxu One a i na Switchi.

It Takes Two

Žijete v partnerském vztahu a se svým protějškem máte neustálé problémy? Strčte mu gamepad do ruky a zahrajte si tuhle úžasnou hru pro dva. Hrát budete za manželský pár, který je těsně před krachem a zachránit je může jen tohle šílené dobrodružství a romantická komedie zároveň. Ukažte tak své polovičce, že hry nejsou jenom střílečky a akční hry, ale dovedou předvést lepší atmosféru než poslední Stmívání. Tento titul má totiž slušně našlápnuto k označení letošní hry roku.

A way out

Ještě chvilku u her od Hazellight Studios zůstaneme. Stejně jako It Takes Two i A Way out vyvíjeli stejní vývojáři. Ujmeme se role Lea a Vincenta, hra se přitom hraje ve split screenu a nabídne zajímavé a překvapivé vyvrcholení. Určitě si dobrodružství těchto dvou sympaťáků nenechte ujít.

Cuphead

Máte rádi výzvu? Libujete si v ničení ovladačů a ujíždíte na kreslených hrách? Pokud byla odpověď na všechny otázky ano, kupte si Cupheada! Nejenom, že můžete svést na kamaráda, že blbě uskočil a kvůli tomu jste prohráli souboj s bossem, ale ještě k tomu dostanete docela pěkný příběh dvou bratrů, kteří uzavřeli smlouvu s Ďáblem.

Animal Crossing: New Horizons

Nyní si od náročných her trochu oddechneme. V kooperaci je možné hrát Animal Crossing lokálně nebo online. Dostanete svůj ostrov, který si průběžné vylepšujete, udržujete ho, prodáváte a nakupujete zboží a podobně. Navštívit můžete také i kamarádův ostrov, sdílet zásoby, nebo nakupovat v jejich obchodech. Prostě ideální hra na odpočinek po práci.

Minecraft

Minecraft můžeme označit za titul, který definoval žánr kreativních her. Existuje jen málo počinů, které se mohou chlubit takhle propracovaným světem s tolika možnostmi. Své kouzlo skrývá i ve split screen módu kdy můžete se svým kamarádem zažít spoustu dobrodružství, po postavení obří tvrze počínaje, až k zabití draka konče. Připravte se tak na nášup hry, která nezná krev a brutalitu.

Far Cry 5

Posledního Far Cry jsme se dočkali v roce 2019 kdy vyšel New Dawn. Jednalo se vlastně o takové DLC k předchozímu dílu s číslovkou 5, ve kterém jsme v roli policisty prozkoumávali, co se ve vírou zfanatizované Montaně vlastně událo. Postavíme se desítkám příznivců hlavního záporáka Johna Seeda a jeho rodiny. To vše přitom můžeme uskutečnit v kooperaci s kamarádem. Uvidíme, zda se v chystaném šestém díle také objeví kooperační mód.

Warframe

Na našem seznamu se nenachází free to play hry, to se ale s příchodem Warframu mění. Převezmete kontrolu nad rasou Tenno, která se postaví tisícům nepřátel, se kterými lze bojovat, až se třemi dalšími přáteli v partě. Vzít do ruky můžete vzít katany, kulomety, pistole, dýky, nebo třeba i luk, každý z "framů" nabízí unikátní schopnosti a každý se hodí na něco jiného. Chytněte tak svoji postavu do ruky a vydejte se do hry, kterou vývojáři zásobují pravidelnými aktualizacemi.

Destiny 2

Destiny 2 můžeme označit jako mix střílečky z první osoby, MMO žánru a spousty dalšího. Hra nabízí skvělý systém střelby a hlavně lootingu, který udrží vás a vaše přátele připoutané k židli, opakujíc slova "vylepším si ještě tohle vybavení a už jdu fakt spát" pořád dokola. Část hry je zdarma, valnou většinu si ale musíte dokoupit.

Borderlands 3

A zakončíme to něčím pořádným. Série Borderlands si už při svém vydání získala hráče svým neotřelým humorem, epickým příběhem, na všechny strany cákající krví a v neposlední řadě pak povedeným grafickým zpracováním. Nalijme si ale čistého Eridia, Borderlands se zkrátka hrají lépe v co-opu s přáteli, kdy se navzájem sabotujete, nebo si naopak pomáháte a jste nezastavitelní - třetí Borderlands jsou pravděpodobně nejlepším dílem série, uteče vám ale spousta narážek z předchozích dílů.


Vyzkoušíte některou z jmenovaných her? A jaké jsou vaše oblíbené kooperace?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama