Superhot odstranilo sebevražedné scény, hráči hru bombardují negativními recenzemi
Gaming Článek Superhot odstranilo sebevražedné scény, hráči hru bombardují negativními recenzemi

Superhot odstranilo sebevražedné scény, hráči hru bombardují negativními recenzemi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 7. 2021 12:02

Scény byly prý pro příběh důležité.

Reklama

Superhot nejspíše znáte. Dříve browserový projekt se díky velkému úspěchu přetavil v plnohodnotnou hru, která se následně dostala i do virtuální reality. Aby nešlo o pouhý port, dodali tvůrci i různé scény dodávající další kus příběhu i odvážné scény. Autoři ale narazili na problém.

Některé situace totiž znázorňovaly sebevraždu, což je velice choulostivé téma. Šlo například o situace, kdy hráč sám sebe zastřelil nebo seskočil z mrakodrapu. Právě kvůli tomu, že jde o citlivé téma, přidali vývojáři do nastavení slider pro vypnutí. Problém se zdál vyřešen, nový příspěvek na blogu ale ukázal, že tomu tak není.

Vzhledem k citlivé době, ve které právě žijeme, dokážeme lepší věci. Vy si zasloužíte lepší věci. Všechny scény zobrazující sebepoškozování jsou nyní kompletně odstraněny ze hry. Tyto scény nemají v Superhot VR co dělat. Litujeme, že to trvalo tak dlouho. Tento update vydáme pro všechny VR platformy.

Rozhodnutí ale hráči moc dobře nepřijali. Po aktualizaci se totiž pustili do review-bombingu na Steamu, kde se hra z pozitivního hodnocení dostala na silně negativní. Hráči tvrdí, že scény byly pro příběh extrémně důležité, nyní je průchod hrou jen částečný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama