SUPERSLAVIA esports se stává realitou, Slavia jde do esportu po boku Brute
Esport FIFA 20 (PS4) Článek SUPERSLAVIA esports se stává realitou, Slavia jde do esportu po boku Brute

SUPERSLAVIA esports se stává realitou, Slavia jde do esportu po boku Brute

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

24. 3. 2020 17:34

Fotbalový klub SK Slavia Praha vstupuje do esportu ve hře FIFA po boku esportového týmu Brute.

Reklama

SK Slavia Praha je dalším fotbalovým klubem z české nejvyšší soutěže, který následuje současný trend a vstupuje do světa esportu. Nově založený tým nese jméno SUPERSLAVIA esports. Jeho prvním zástupcem se stal Martin „kobbycz" Strnad, který reprezentoval Sešívané už v lednové DATART e:LIZE, kde ukořistil společně se Štěpánem „RIIJK" Sobockim stříbrnou medaili.

„Být prvním hráčem slávistického esports týmu je pro mě velká čest. Už od mala jsem velký fanoušek Slavie a vždy jsem chtěl být její součástí. Jsem tak rád, že se to nakonec povedlo aspoň takhle přes FIFU, když ne přes reálný fotbal.“

Kobby své nadšení rozhodně neskrývá a také se svěřil, že současnými cíli budou úspěšné kvalifikace a výhry v turnajích na české i mezinárodní scéně elektronického sportu. Další hráče, kteří se stanou součástí týmu, bude Slavia hledat mezi fanoušky v následující době. První oťukávání proběhlo již dnes, kdy si fanoušci mohli online změřit své síly s Kobbym.

Slavia Praha se na svých oficiálních webových stránkách vyjádřila, že si uvědomuje významnou roli nových trendů ve společnosti i ve sportu, a rozhodli se přidat do rozvíjejícího se světa esportu. Zároveň si jsou také vědomi společenské odpovědnosti v oblasti elektronických sportů a jeho negativních jevů, a proto se chcou významně zaměřit na informovanost v oblastech zdraví, stravování či cvičení".

O jejich FIFA tým se budou starat zkušení profesionálové z Team Brute.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama