Švýcarští fotbaloví fanoušci protestovali proti esportu
Esport FIFA 18 (PS4) Článek Švýcarští fotbaloví fanoušci protestovali proti esportu

Švýcarští fotbaloví fanoušci protestovali proti esportu

Tabi

Tabi

27. 9. 2018 16:56

Fanoušsci s anti-esportovými transparenty během zápasu protestovali.

Reklama

V poslední době se o esportu hodně mluvilo. Začal se dostávat do povědomí i obyčejných lidí a dokonce se uvažovalo i o tom, že by se přidal mezi olympijské sporty. Dosáhlo to až takové úrovně, že opravdové fotbalové týmy zakládají své esportové odnože ve hře FIFA.

Mezi jeden z takových týmů patří i švýcarský fotbalový tým FC Basel. Fanouškům se však přestalo líbit, že kluby něco takového začaly praktikovat. Důvod, proč to fanoušky dovedlo k protestům, byl ale to, že švýcarská liga chce uspořádat oficiální esportový turnaj, ve kterém by se všechny kluby musely utkat. 

Young Boys ultras threw tennis balls and PS4 controllers on the pitch during game against Basel to protest eSports pic.twitter.com/N402uKyjLt

— Hipcat (@ScottSlocombe) 24. září 2018

A proto během zápasu mezi FC Basel a Young Boys začali naštvaní fanoušci s anti-esportovými transparenty házet na hřiště tenisové míčky a Playstation 4 ovladače. Zápas musel být na dvě minuty pozastaven.

Fanouškům týmu se prý nelíbí neoficiální zpráva, která tvrdí, že ostatní týmy, které nebudou mít svou vlastní esportovou sekci, se nebudou moci zúčastnit ani nejvyšší fotbalové ligy ve Švýcarsku. Toto tvrzení ale tým ve svém prohlášení odmítl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama