Syn nevědomky utratil 13 000 dolarů na Xbox Store
Zajímavosti Článek Syn nevědomky utratil 13 000 dolarů na Xbox Store

Syn nevědomky utratil 13 000 dolarů na Xbox Store

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

24. 2. 2019 15:50

Celkem drahá lekce toho, že na konzolích funguje rodičovský režim.

Reklama

Liz Schoepke z Massachusetts byla velmi překvapená, když se podívala na výpis z účtu, který běžně na platby nepoužívá. Našla tam potvrzené nákupy od Microsoftu z Xbox Store za šílených 13 000 dolarů, což je skoro 300 000 korun a to všechno za necelých 13 měsíců. Může za to její syn, který nakupoval herní obsah, aniž by se kohokoliv zeptal. Prý se snažil neustálým mačkáním tlačítka "koupit" nákup urychlit, což vedlo k opakovaným nákupům. 

Rodiče si prý mysleli, že zablokovali veškeré in-game nákupy, ale očividně to tak úplně nefungovalo. A také nefungovala dohoda se synem, že se na jakýkoli nákup musí nejprve zeptat rodičů. Syn prý tvrdil, že si nic nekoupil a tak rodiče pojali podezření, že se jim někdo dostal na kartu a nákupy provedl podvodem. Microsoft ovšem potvrdil, že nákupy proběhly z gamertagu dítěte.

Když se Liz snažila odvolat u Microsoftu, tak ten ji zdvořile odmítl s tím, že jejich systém umožňuje zablokování opakovaných nákupů či zrušit možnost nákupů obecně, takže to není jejich chyba. Je pravda, že na tom něco je a rodiče dostali velmi drahou lekci.

Syn nevědomky utratil 13 000 dolarů na Xbox Store

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama