team-liquid-si-bere-pod-kridla-prvniho-profesionala-v-civilizaci-6
Esport Článek Team Liquid si bere pod křídla prvního profesionála v Civilizaci 6

Team Liquid si bere pod křídla prvního profesionála v Civilizaci 6

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

25. 10. 2016 15:16

První profesionální hráč Civilization VI je na světě.

Reklama

Team Liquid si bere pod křídla prvního profesionála v Civilizaci 6

Stephen ‘MrGameTheory’ Takowsky - tak se jmenuje první profesionální hráč šestého dílu Civilizace, který vyšel před několika dny. Tohoto hráče zaměstnal americký Team Liquid. Tímto tahem chce učinit další krok k posunutí série her od Sida Maiera do esportových končin.

MrGameTheory je bývalý světový šampion Civilizace, který dokázal doputovat až na nejvyšší místo v žebříčku hodnocených her Civilization Revolution - mezinárodní ligy v Civilizaci IV a Civilizaci V. Pyšnit se může také rekordem v počtu 1v2, 1v3, 1v4 a 1v5 výher v Civilizaci IV. V komunitě se mu šasto říká "Bůh" nebo "Legenda".

Majitel týmu připomíná, že jeho herní začátky i začátky jeho spolumajitele začínaly na strategiích, ať už to je StarCraft nebo právě Civilizace. Prý rád vzpomíná na dobu, kdy do svého počítače psal cestu k souboru C:\games\civ\civ.exe.

Myslíte, že se Civilizace chytí na poli esportu a najde své diváky? Nebo se naopak o tuto hru nikdo zajímat nebude, jelikož je příliš pomalá? Dejte nám vědět do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama