Tech video ukazuje budoucnoust ray tracingu
Zajímavosti Článek Tech video ukazuje budoucnoust ray tracingu

Tech video ukazuje budoucnoust ray tracingu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 9. 2019 15:53

Jak by mohly vypadat hry v budoucnosti?

Reklama

I když je pro mnoho z nás raytracing či pathtracing stále vzdálenou budoucností a velkým neznámem, pravdou je, že s těmito nástroji dnes studia již běžně pracují, a to zejména díky blížícímu se příchodu nové generace konzolí. Ty totiž slibují právě plnou podporu těchto technologií, a tak by se hry mohly stát ještě o kus reálnějšími, než jsou dnes.

Právě to, jak by tyto hry mohly vypadat ukazuje nové video od Luminous Productions, studia pod Square Enix. To nemá žádný příběh a ukazuje v zásadě pouze ženu, která se líčí. Celé nasvětlení scény je ale na špičkové úrovni a podle Nvidia, na jejímž kanále video vyšlo, je celé video renderováno v reálném čase pomocí jediné grafické karty RTX 2080 Ti.

To není vlastně úplná výhra. Jedná se velmi malou scénu a tato grafická karta patří mezi dnešní špičku toho, co si můžete koupit (pokud nepočítáme karty Titan). S příchodem nové generace konzolí, potažmo nových grafických karet od AMD, by se ale mohl trh s raytracingem pořádně zamíchat a ceny těchto kousků by se tak stanou mnohem přijatelnějšími. Co vy, jak pohlížíte na tyto technologie?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama