Test myši Dream Machines DM2 Comfy
Technologie Článek Test myši Dream Machines DM2 Comfy

Test myši Dream Machines DM2 Comfy

Filip Němeček

Filip Němeček

25. 10. 2018 08:48

Otestovali jsme komfortního hlodavce s příjemnou cenovkou.

Reklama

Model DM2 Comfy v portfoliu polské značky Dream Machines vyčnívá díky designu, zatímco ostatní kousky jsou symetrické (až na tlačítka), tak Comfy je tvarovaná, aby vám poskytla maximální komfort, včetně opěrek pro palec a malíček.

V ruce je tak o poznání mohutnější. Mně do ruky padla velmi dobře, v pohodě jsem dosáhl na všechna tlačítka a mohl si opřít zmiňovaný malíček a palec o dostupné opěrky. Tento tvar ovšem také znamená, že v případě větší nebo menší ruky vám nemusí padnout tak dobře, což u jednodušších designů nebývá zpravidla takový problém. Hodí se zmínit příjemně lehká váha pouhých 94 gramů. Obecně považuji lehčí myši za pohodlnější a takto fajn váha je jednoznačné plus.

Matný černý povrch se velmi příjemně drží i při delším hraní a nebudou na něm tolik zůstávat otisky prstů a další šmouhy. Aby design nebyl tak fádní, oživují ho lesklé černé plasty, které pokrývají střední část s kolečkem a tlačítky na změnu DPI, postranní tlačítka a také spodní hranu okolo myši. Design je spíše na konzervativní straně spektra, ale to vůbec nevadí. 

Test myši Dream Machines DM2 Comfy

Všechna tlačítka na myši se mačkají velmi pohodlně a nabízí jistý stistk, takže nikdy nebudete na pochybách, jestli jste tlačítko skutečně zmáčkli či nikoliv. Obě hlavní tlačítka využívají standardní Omron spínače, takže v tomto směru není co řešit a dostanete prověřený standard. Pochválit musím rovněž dobře zpracované kolečko. Odpor je tak akorát, jak při otáčení tak při stisku a navíc je dostatečně široké, takže i pro větší prsty nabízí dostatek prostoru.

Dream Machines neexperimentovalo ani u senzoru a sáhlo po prověřené značce PixArt, konkrétně to je model 3310DH, který zvládne až 5000 DPI. Senzor po celou dobu fungoval spolehlivě, což platí i při hraní či obecně rychlých pohybů. Nikdy jsem si nevšiml, že by mi třeba ujel nebo se choval jakkoliv zvláštně. Protože se bavíme o herní myši, tak podsvícení je samozřejmostí. Kromě loga výrobce svítí také kolečko a právě tlačítka na přepínání DPI. Vybrat si můžete z hodnot: 400 / 800 / 1600 / 3200 / 5000. Barva podsvícení je potom odvíjí od zvolené citlivosti. Například nejvyšší svítí oranžově, nejnižší zase červeně. Hodnoty DPI jsou zvoleny dobře a každý by si měl (byť třeba s troškou snahy) vybrat vyhovující citlivost. Používal jsem střídavě hodnoty 3200 a 5000 DPI a neměl jsem problém. Něco okolo 4000 DPI by možná vyhovovalo lépe, ale zvyknout si o 1000 DPI “dolu” nebo “nahoru” není takový problém.

Test myši Dream Machines DM2 Comfy

Polling rate činí u DM2 Comfy tradičních 1000 Hz a LOD (lift-off distance) potom zhruba  1,8 mm. První hodnota je standardem u herních myší, druhá ke zase naprosto vyhovující. Znamená totiž, že stačí myš lehce zvednout a už přestane snímat, takže ji můžete snadno přemístit po podložce a kurzor vám neuteče do ztracena.

Test myši Dream Machines DM2 Comfy

Kabel má necelé dva metry (1,8 metru pokud si zakládáte na přesnosti) a zpracování není co vytknout. Jak bývá standardem, je opletený, takže je výrazně minimalizován paměťový efekt, což oceníte při častějším přenášení a navíc působí bytelným dojmem. Rozhodně jsem neměl pocit, že by se kabel mohl rychle “ošoupat”. Vyvedený je v černo-červené barevné kombinaci, díky které ho okamžitě poznáte. To se může hodit, když se prohrabáváte větším množstvím kabelů.

{control gallery}

Celkově jsem byl s myší Dream Machines DM2 Comfy velmi spokojený. Dobře se drží v ruce, tlačítka jsou zpracovaná kvalitně, výrobce zvolil dobrý senzor a přidal opletený kabel. Mínusem může být menší flexibilita pro nastavení DPI, jinak mě nenapadá, co by se dalo vytknout. Aktuálně se ceny DM2 Comfy pohybuje okolo 700 Kč, což z ní činí velmi atraktivní model, pokud se nechcete přiblížit s cenou 1000 Kč.

  • + Ergonomie
  • + Nízká hmotnost
  • + Tlačítka
  • + Výhodná cena
  • + Senzor
  • - Nemusí vyhovovat DPI

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama