Tipy redakce! Kdo ovládne play-off Paddock eligy?
Esport Článek Tipy redakce! Kdo ovládne play-off Paddock eligy?

Tipy redakce! Kdo ovládne play-off Paddock eligy?

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

25. 5. 2020 12:29

Rozbor semifinálových zápasu Paddock eligy ve hře Madden 20.

Reklama

Play-off Paddock eligy se k nám řítí jako bazooka pass quarterbacka Patricka Mahomesa. Už 30. května se v živě vysílaném semifinále a následném finále utkají Prague Lions, Ostrava Steelers, Přerov Mammoths a Ústí nad Labem Blades. Tato čtveřice se sem probojovala po vyrovnané základní části Paddock eligy, které se celkově účastnilo 10 týmů napříč všemi ligami amerického fotbalu v České republice. Jak si ale týmy povedou při samotném vyvrcholení celé ligy? Dovolili jsme si pro vás duely rozebrat a přidat naše tipy!

Tabulku základní části a další informace najdete na webu CAAF.cz.

Prague Lions – Ostrava Steelers

Minulý rok se Lions se Steelers potkali na vítkovickém hřišti ve finále Paddock ligy. Z výhry se radovali pražští Lions. Tentokrát však své síly změří ve virtuální hře Madden NFL 20 na konzolích Playstation 4.

Lions jsou rozhodně favority tohoto šlágru. Základní část prošli bez sebemenšího klopýtnutí až do 5. kola, kde narazili na Přerov Mammoths, nováčky letošní sezony v Paddock lize amerického fotbalu. Těm podlehli 1:2. Nicméně running back a dlouholetá opora Lions Lukáš Růžek není jen MVP s míčem v ruce, ale předvádí skvělé výsledky i s gamepadem. Steelers by si měli dát pozor taky na jeho týmové kolegy Františka Stolára a Parkera Rogerse. S bilancí 12-3 na zápasy a 654:245 na body předváděli jasně dominantní a útočnou show, kterou bychom mohli vidět i nyní.

Steelers tedy budou muset nasadit silnou a neprostupnou obranu, spíše na zóny než man-to-man. Obrana Steelers měla světlé i tmavé chvilky, takže by se teď především měla zaměřit na pokrytí side line a end zone. Bilance bodů 486:240 je v počtu inkasovaných srovnatelná s Lions, ale útok značně zaostává. Za Ostravu se do virtuální lajny postaví Jan Telnar, Daniel „RealDanek“ Bria a Jakub Troster. Všichni tři podávali vyrovnané výkony. RealDanek navíc nebyl poražen ani jednou! Navíc dokázal obrátit důležité zápasy ve prospěch Steelers. To by mohlo sehrát klíčovou úlohu i v semifinále. V základní části měla Ostrava skóre 11:4 na zápasy.

Tip redakce: Čísla jsou nakloněna pro Prague Lions. Steelers se ale nevzdají snadno, navíc chtějí vrátit Pražanům porážku z minulého finále Paddock ligy. Na obou stranách můžeme tak čekat útočnou hru. Tipujeme těsný výsledek 2:1 ve prospěch Lions.

Přerov Mammoths – Ústí nad Labem Blades

Přerov Mammoths jsou letošními nováčky v nejvyšší lize amerického fotbalu u nás. Ústí nad Labem Blades si svou premiéru odbyli minulý rok.

V Paddock elize jsou Mamuti ale jasnými favority. V základní části nepoznali pachuť porážky, a dokázali v posledním kole porazit i Lions. Trio David Holub, Radim Dohnal a Daniel Smička se po základní části mohlo chlubit bilancí 12:3 na zápasy a 415:243 na body. I takhle vyrovnané výsledky jim zajistily neporazitelnost. Podobně vyrovnanou hru obrany a útoku čekáme ze strany Přerova taky v semifinále. Průměrné 3 touchdowny za zápas by jim měly stačit na postup.

Ústí nad Labem Blades jako jediní ze semifinalistů neměli o postupu jasno až do poslední chvíle. S bilancí 5:10 na zápasy a 297:402 bodů patří bohužel mezi jednoznačné outsidery play-off. Proti Přerovu mají šanci, pokud se jim podaří zahrát silně obrannou hru. V zápase by mohli hrát klíčovou roli taky special teams. Dobře zahraný punt nebo kick off může rozhodnout. Blades jednoduše nemůžou nic ztratit a to může být nakonec jejich největší výhoda.

Tip redakce: Statistika hovoří jasně pro Přerov Mammoths. Blades sice můžou překvapit, ale i přesto tipujeme výsledek 2:0 pro Mammoths.

Sledujte přímý přenos na webu ČT sport a Hbb TV

Česká asociace amerického fotbalu odvysílá play-off ve spolupráci s Grunexem. Zápasy play-off se odehrají 30. května v profesionálním herním studiu v Praze. Chybět nebude zkušený komentátor Jiří Kalemba. Online přenos na webu ČT sport a HbbTV odstartuje ve 13:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama