Toto je nový Xbox Series X, dorazí za rok
Technologie Článek Toto je nový Xbox Series X, dorazí za rok

Toto je nový Xbox Series X, dorazí za rok

Filip Němeček

Filip Němeček

13. 12. 2019 15:59

Microsoft překvapil designem.

Reklama

Tak už víme, jak vypadá jedna z konzolí nové generace. Microsoft využil The Game Awards a představil nový Xbox Series X. Design je tentokrát hodně vertikální, samotná šířka má odpovídat zhruba současnému Xbox One gamepadu.

Nový Xbox Series X nabídne upravené CPU postavené na AMD Zen 2 a grafický čip založený na Radeon RDNA architektuře. Výkon se má pohybovat okolo 12 TFLOPS, konzole je podle Phila Spencera zhruba dvakrát silnější než Xbox One X a 6x než původní Xbox One.

Dále Microsoft potvrdil využití SSD a to rovnou typu NVMe. Series X má podporovat 8K hraní a až 120 FPS, včetně ray-tracing a podpory variable obnovovací frekvence.

Aktualizovaný gamepad je o kapku menší než ten existující a nabídne přepracované Share tlačítko pro snadnější vytváření screenshotů a herních klipů. Rovněž bude fungovat s Xbox One a s PC.

Konzole dorazí příští rok ve vánoční sezóně. Označení Series v názvu naznačuje, že bychom se přece jen mohli dočkat slabší a levnější varianty, o té ale Microsoft oficiálně nic neřekl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama