"Trénujeme do dvou do rána," tvrdí rain před finále
Esport CS:GO Článek "Trénujeme do dvou do rána," tvrdí rain před finále

"Trénujeme do dvou do rána," tvrdí rain před finále

Michael Douša

Michael Douša

21. 5. 2022 23:31

"Cílem je prostě vyhrát," řekl v rozhovoru norský veterán

Reklama
"Cílem je prostě vyhrát," řekl v rozhovoru pro HLTV norský veterán.

 Kostky jsou vrženy. FaZe se ve finále postaví proti Natus Vincere, posledním Major šampionům. Pro mnohé to není velkým překvapením, znamená to ale opravdu hodně. Ať už padne výsledek na kteroukoliv stranu, je zaručeno, že se tento Major zapíše do historie. A jeho vítěz s ním. Buď se bude jednat o první Major, který padne do rukou FaZe, a nebo Oleksandr "s1mple" Kostyljev obhájí i přes veškeré překážky druhý Major titul v řadě. A to se jen tak nezapomíná.

"Trénujeme do dvou do rána," tvrdí rain před finále

Photo credits: Stephanie Lindgren, PGL

Havard "rain" Nygaard si ale před velkolepým finále nechává chladnou hlavu. Na otázku, jestli na něj doléhá stres z toho, že na něj čeká možná nejdůležitější zápas jeho kariéry, odpověděl negativně. "Je to normální, nemyslím si, že jsme pod nějakým velkým tlakem. Možná v naší první hře proti ENCE, ale ty nervy z nás rychle opadly. Cílem je teď prostě vyhrát, takže trénujeme každý den do dvou, tří do rána, prostě připravujeme se na každý tým, proti kterému hrajeme," přiznal rain. "Takže v tomto směru pro nás nejsou žádné nervy, ale i když by se nějaké objevily, byly by spíš k užitku než ke škodě," tvrdí neohrožený Nor.

Rain ale nešetřil chválou ani na své týmové kolegy - jak by také mohl. Ačkoliv by fanoušci možná čekali, že on by měl učit "young guns", jak se k CS stavět, ve FaZe je proces spíše opačný. "Motivují mě děcka u nás v týmu, jako broky, Russ a Robin. Hrají tak hrozně moc a já se jim snažím rovnat, abych dokázal, že i když jsem o něco starší, pořád můžu hrát tak jako oni a zvládnu to. To je velký důvod, proč se vracím ke svému starému já, řekl bych. Mám na kontě hrozně moc hodin za poslední dva týdny. Hraju hodně a učím se od děcek, v týmu je prostě skvělá atmosféra."

"Trénujeme do dvou do rána," tvrdí rain před finále

|Photo credits: Stephanie Lindgren, PGL

Je pro něj tenhle turnaj speciální, když je to největší šance na vítězství na Majoru od Bostonu? "Je to teď jiné, mám i jiný pocit ze složení týmu, hrajeme i jinak. Myslím, že obecně jsme lepší tým v tom, jak máme poskládané role a karrigan ví, jak využít každého na maximum. Takže je to podobný pocit, ale určitě se cítím mnohem jistěji než posledně."

Bude to ale stačit na Major šampiony Natus Vincere? To zjistíme již dnes.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama