Tvůrce hacků pro GTA V prohrál spor s Take-Two
Zajímavosti Článek Tvůrce hacků pro GTA V prohrál spor s Take-Two

Tvůrce hacků pro GTA V prohrál spor s Take-Two

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 2. 2019 14:44

Take-Two si z toho navíc odnese balík peněz

Reklama

GTA Online je velice úspěšné odvětví celé série GTA, jejíž sláva může konkurovat i legendárnímu SA-MP. A samozřejmě jako v jakékoliv jiné multiplayer hře, i GTA Online je cílem různých hackerů. Ještě v roce 2017 tento byznys celkem procházel, jelikož Rockstar do té doby neměl tak dobře vybudovaný anticheat tým, až v roce 2018 se Rockstar pořádně zakousl do podvodných programů a dennodenně probíhaly banovací vlny, které zasáhly mnoho hráčů. Jedním z nich je i autor programu Elusive, Jhonny Perez. Toho na začátku roku 2018 kontaktovali zástupci Take-Two a dle jejich slov měli zájem o to, aby se obě strany domluvili bez soudních sporů. Perez prý odpověděl pouze jednou, poté se odmlčel a neodpovídal jak Take-Two, tak ani mediím.

Není divu, že se Take-Two o Pereze tolik zajímalo. Vytvořil totiž takový program, který dovoloval danému hráči upravit vše, co jen šlo. Od přidávání peněz, zbraní, po spawnování aut a objektů ze hry, až po nesmrtelnost a úpravu fyziky ve hře. Perez si za tento prográmek účtoval 10-30 dolarů a jeho byznys nějakou dobu úspěšně fungoval. Take-Two se tak po několika nezdařených pokusech o odpověď rozhodlo Pereze zažalovat.

A dnešním dnem je rozhodnuto. Take-Two vyhrálo soud a po Perezovi požaduje 150 000 dolarů jako pokutu za újmu a dalších 70 000 dolarů musí Perez zaplatit za justiční poplatky. Tato celková částka přesahující 5 milionů korun je nejspíše nejvyšší částka, která kdy padla v boji proti cheaterům. Samozřejmě toto rozhodnutí zastrašilo i ostatní tvůrce, a proto naprostá většina z nich svojí činnost ukončila. Snad se tedy konečně dočkáme GTA Online bez hacků.

Jak fungoval Elusive se můžete podívat níže.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama