Tvůrci Among Us vysvětlují absenci aktualizací
Gaming Článek Tvůrci Among Us vysvětlují absenci aktualizací

Tvůrci Among Us vysvětlují absenci aktualizací

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 1. 2021 14:55

Vývojáři se museli přizpůsobit situaci.

Reklama

Among Us jsou slova, která vás v posledních měsících zkrátka nemohla minout. Hra rozrostla do neuvěřitelných výšin, o kterých by si vlastně jakákoliv jiná hra mohla nechat jenom zdát – podle neoficiálních statistik se totiž Among Us stalo nejpopulárnější hrou historie her vůbec. To ale samozřejmě působí i na samotné tvůrce, kteří od vybuchnutí popularity o hru moc nepečovali.

Nelze říct, že by titul nepodporovali vůbec – do hry byl implementován anti-cheat či ochrana před padáním serverů. Větších aktualizací jsme se ale skutečně nedočkali a Innersloth nyní vysvětluje, proč tomu tak bylo. Obrovské množství hráčů i financí totiž sebou přineslo spoustu výzev, kvůli čemuž se musel změnit celkový přístup studia k vývoji.

Museli jsme se vrátit k práci na Among Us po tom, co jsme si mysleli, že je hotové (vývojáři před vybouchnutím popularity pracovali na druhém díle pozn. red), ale také jsme museli naší práci upravit tak, aby se dala udržet. Strávili jsme dva měsíce jenom nad restrukturalizací, vymýšlením nových procesů a získání externích partnerů, kteří nám měli pomoct s udržením se nad hladinou.

Původně to byli jen tři kamarádi, kteří pracovali společně (teď už jsme 4), ale pokud chceme, aby to fungovalo dlouhodobě a abychom nabírali zaměstnance, musíme všechno usměrnit. Je to všechno práce za oponou, ale i když to znamenalo čas mimo hru, současný i budoucí vývoj bude díky tomu jednodušší.

Na aktualizace tak v extrémně malém počtu zkrátka nezbyl čas, muselo se totiž pracovat na již zmíněné restrukturalizaci a také na podpoře pro Xbox či Nintendo Switch. Nyní by se ale Innersloth mělo naplno věnovat vývoji a již brzy přinést mapu Airship.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama