Tvůrci F2P her využijí umělou inteligenci, aby donutili hráče více utrácet
Gaming Článek Tvůrci F2P her využijí umělou inteligenci, aby donutili hráče více utrácet

Tvůrci F2P her využijí umělou inteligenci, aby donutili hráče více utrácet

Filip Němeček

Filip Němeček

16. 10. 2019 16:21

To se nám to krásně vyvíjí.

Reklama

Mysleli jste si, že mobilní hry plné mikrotransakcí klidně s cenovkami několik tisíc už horší být nemohou? Jak prozradila australská konference Game Connect Asia-Pacific pro vývojáře, ještě je, kam “se posunout”.

Tvůrci mobilní hry Transformers: Earth Wars - studio Yodo1 - prozradili, že jeden hráč utratil více než 150 tisíc dolarů pouze v této mobilní hře. To je asi 3,5 milionu korun. A právě na podobné “velryby” se chce studio zaměřit.

Trénuje totiž umělou inteligenci, aby rozpoznala hráče s tendencemi hodně utrácet. Studio zatím neřeklo, jak taková data využije. Třeba se dočkáme situace, kdy tito hráči budou ještě více bombardováni nabídkami mikrotransakcí a hra by pro ně mohla být klidně těžší bez placení.

Ačkoliv trénování umělé inteligence zní dost technicky, ve výsledku nemusí jít o nic super-komplikovaného. Nejjednodušší řešení by mohlo fungovat tak, že hra bude prostě sledovat, jak se hráči chovají, jestli a jak nakupují a tato data pouze “krmit” již hotovým algoritmům, které v nich potom hledají souvislosti a klíčové vlastnosti hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama