Twisten čelí vyřazení, v posledním zápase nesmí zaváhat
Esport Valorant Článek Twisten čelí vyřazení, v posledním zápase nesmí zaváhat

Twisten čelí vyřazení, v posledním zápase nesmí zaváhat

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

15. 5. 2023 11:52

Jaký dopadl sedmý týden VCT EMEA League?

Reklama

V předposledním týdnu základní fáze VCT EMEA League se nám namísto obvyklých pěti zápasů dostalo o jeden navíc a to kvůli plánované dohrávce.

Tento týden se složení týmů na postupových a nepostupových příčkách do play-off nezměnilo, umístění prvních šesti týmů se nám ale přeci jenom trochu více promíchalo a u některých týmů stačí velmi málo k eliminaci, další si naopak pojistily postup do play-off.

 

Předním fanouškem českých hráčů v mezinárodních soutěžích jsou Samsung SSD.

Na prvním místě máme stále Fnatic, kteří jsou i po dvou zápasech stále neporažení. Přesto ale tento týden ukázali i své slabší stránky – od výhry v LOCK//INu se rozhodli nepředstavovat své nové strategie a používat ty starší, dokud budou fungovat. Ostatní týmy ale přípravu rozhodně nepodcenily a za takový přístup Fnatic také trochu potrestaly. Na výhru jim to ale nestačilo, protože si Fnatic vždy našli cestu zpět. Jako první odehráli zápas s KOI ze čtvrtého týdne, ve kterém si nejprve vybrali mapu Lotus. A tento výběr se jim vyplatil, v každé půlce totiž protivníkům nechali dvě kola, a nakonec si odnesli výhru 13:4. Na Ascentu se ale role obrátily – KOI zezačátku dokonce vedli 8:0 a Fnatic vypadali opravdu bezradně, do konce první půlky se jim ale na útoku podařilo získat aspoň čtyři kola. Obranu potom Fnatic měli zvládnutou na jedničku a předvedli ukázkový comeback. KOI dokázali za celou půlku vyhrát pouze jedno kolo, a tak si i zde Fnatic odnesli výhru 13:9.

V zápasu Fnatic proti Karmine Corp zvládli Fnatic první mapu s přehledem. Haven začali s vedením 10:2 a Karmine Corp se kola zkrátka nedařila vyhrát. Hra tak skončila 13:2 pro Fnatic. Mezitím, co ani jeden hráč Karmine Corp v této hře nepřekročil počet dvouciferný počet killů, měl Alfajer v roli sentinela působivé KDA 21/5/3. Oproti KOI se ale Karmine Corp na Lotusu dařilo výrazně lépe. První půlka skončila se skóre 6:6, a ačkoli v té druhé Karmine Corp začali vést o dvě kola, se Fnatic nenechali odradit a vyhráli se skóre 13:10. Karmine Corp jsou tak na posledním místě.

Na druhém místě jsou Natus Vincere, kteří se utkali s FUT Esports a opět se hrál Lotus. Natus Vincere zde začli s vedením 9:3, a přestože se FUT na obraně začalo dařit, skóre už dorovnat nezvládli. Natus Vincere tak vyhráli 13:9. Pearl také po první polovině skončil se skóre 9:3 pro Natus Vincere, druhá polovina byla ale mnohem těsnější. Natus Vincere byli ve vedení 12:11 v posledním kole. To mohlo rozhodnout o prodloužení, nakonec ale předvedli perfektní útok a sérii na dvou mapách ukončili. Pro FUT Esports prohra znamenala propad z třetího místa na páté.

O jedno místo si tento týden přilepšili Team Liquid, kteří se nacházejí na třetí příčce. Tam je dostala výhra proti BBL Esports, která však nebyla úplně zadarmo. Na Splitu Team Liquid předvedli silnou obranu a do druhé poloviny šli s vedením 9:3. Obranu měli vypilovanou ale i jejich soupeři a hru dotáhli až do 11:12. Team Liquid se přesto nenechali vykolejit a mapu ve 24. kole ukončili se skóre 13:11. Na Ascentu vypadali podstatně lépe BBL. Mapu vyhráli poměrem 13:7. Rozhodnout měl Bind, kde první čtyři kola vyhráli BBL, Team Liquid se ale posbírali a přes počáteční skluz po první polovině vedli 7:5. V druhé půlce pak nic nenechali náhodě a s pouze dvěma prohranými koly sérii vyhráli se skóre 13:7. BBL Esports jsou tak stále na šestém místě, které je poslední postupové.

O jedno místo výš se dostali Giants Gaming, kteří momentálně obsazují pátou příčku. Proti nim se postavili Team Vitality, kterým moc nepřála hned první mapa, Lotus. S prohrou 6:13 se tak přesunuli na Split, který byl mapou jejich výběru. Zde se už dostali v první půlce do vedení 7:5, a ačkoli se jim v té druhé první čtyři kola získat nepodařila, v následujících nakonec přece jen zazářili a vyhráli 13:10, čímž si zajistili třetí mapu. Tou byl Ascent, na kterém i přes snahy Team Vitality neustále Giants Gaming vedli. Giants Gaming zde nakonec vyhráli 13:10, čímž Team Vitality s Twistenem nechali na sedmém místě. Ti příští týden budou muset vyhrát a doufat v prohru BBL.

Na osmém místě zůstal Team Heretics, proti nimž hráli svůj už druhý zápas za tento týden KOI. I zde jsme mohli vidět těsnou sérii, kdy už ze začátku měli navrch KOI, kteří na Fracture vyhráli 13:7. Na Lotusu také zpočátku vedli, obrana jim ale tolik nešla a výhra 13:9 připadla Team Heretics. Ascent byl ale opravdu napínavý a Team Heretics se museli pokusit dostat hru do prodloužení. V posledním kole ale KOI předvedli perfektní postplant, kterým si zajistili výhru 13:11. KOI se z posledního místa dostali na předposlední, šance na postup do play-off mají však nulové.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama