Twisten v play-off padá do pavouku poražených
Esport Valorant Článek Twisten v play-off padá do pavouku poražených

Twisten v play-off padá do pavouku poražených

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

24. 5. 2023 18:23

Shrnutí prvních dvou zápasů play-offu VCT EMEA League.

Reklama

Na programu EMEA League jsou nyní vyřazovací boje, kde se prvních šest postupujících týmů ze základní fáze utká o postup do Masters, kam se ale mohou dostat pouze čtyři z nich.

Play-off se hraje ve formátu BO3 double-elimination, kdy nás do pátku každý den čekají dva zápasy, a poté, v sobotu, se odehraje finále pavouku poražených, které bude jako jediné ve formátu BO5. Grandfinále nás čeká v neděli. Zatím za sebou máme dva úvodní zápasy, ve kterých se proti sobě postavily týmy, které se v základní fázi umístily na 3. – 6. místě.

 

Předním fanouškem českých hráčů v mezinárodních soutěžích jsou Samsung SSD.

Celé play-off otevřel zápas mezi Giants Gaming a FUT Esports, kteří v základní fázi skončili se stejným skóre 5:4. Začalo se mapou Haven, kterou si vybrali FUT Esports, což se jim bezpochyby vyplatilo. Na obraně totiž nenechali Giants Gaming vyhrát prvních sedm kol a ačkoli se do konce první poloviny Giants podařilo vyhrát tři kola, předvedli opravdu slabý výkon. S velkým vedením neměli FUT problém hru v druhé polovině uzavřít, a odnesli si tak výhru se skóre 13:5. Ascent pro Giants vypadal podobně nepříznivě a první polovina opět skončila 9:3 pro FUT. Obrana Giants šla mnohem lépe, a dokonce se v jeden moment dostali do vedení 11:10. FUT to ale také ještě nevzdali a hra se dostala do prodloužení. To rychle ukončili FUT, kteří v posledním kole i přes početní nevýhodu vyhráli díky 1v3 clutchi qRaxse. Výhrou 14:12 tedy zápas skončil 2:0 pro FUT.

FUT Esports tím ukázali obrovské zlepšení oproti čtvrtému týdnu, kde ve vzájemném zápase naopak 2:0 vyhráli Giants. FUT tak uvidíme v semifinále, kde na ně čekají Fnatic.

V druhém zápasu se Team Vitality postavili proti silnému protivníkovi v podobě Team Liquid. Jako první mapu si vybrali Lotus, na kterém se rozhodně ukázali jako ten silnější tým. Ať už týmovou hrou či za pomocí clutchů získávali jedno kolo za druhým, čímž první polovinu skončili se skóre 9:3. Team Liquid se pak sice povedlo vyhrát první dvě kola s pistolemi, na útok Vitality však nestačili, a ti si tak odnesli první výhru se skóre 13:6. Na Bindu se jako silnější tým ukázali naopak Team Liquid, a ačkoli vedli 8:4, Vitality to nezastavilo a zvládli skóre dorovnat na 11:11. Poslední dvě kola se jim ale už site ubránit nepodařilo a Team Liquid výhrou 13:11 posunuli zápas na třetí mapu.  Na Ascentu v první polovině ze začátku vedli Team Liquid, Vitality to pak ale zvládli dorovnat a druhou půlku tak oba týmy začaly na stejné startovní čáře. Vitality se zvládli dostat do vedení a zbývala jim jen dvě kola na výhru, Liquid se ale po timeoutu vzchopili a s převahou Vitality dorovnali. Předposlední kolo patřilo Sayfovi z Team Liquid, který týmu působivým acem zajistil výhru kola, a tuto energii si zachovali i v posledním kole, kde bez jediné ztráty zajistili výhru série 2:1.

Team Liquid uvidíme v semifinále proti Natus Vincere, Team Vitality naopak míří do pavouku poražených, kde si už nemohou dovolit prohru – ta by pro ně totiž znamenala eliminaci.

Rozpis zápasů semifinále play-off:

  • 24. května v 17:00 – FNATIC vs. FUT Esports
  • 24. května ve 20:00 – Natus Vincere vs. Team Liquid

Vítězové těchto zápasů budou mít jisté místo v Masters, poražené pak ve stejné časy 25. května čekají zápasy nižšího bracketu, kde se postaví proti Twistenovi s Team Vitality a Giants Gaming.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama