Twitch odebírá funkci hostovat, pobuřuje streamery
Zajímavosti Článek Twitch odebírá funkci hostovat, pobuřuje streamery

Twitch odebírá funkci hostovat, pobuřuje streamery

Adam Král

Adam Král

10. 9. 2022 16:55

Twitch dělá jednu aktualizaci za druhou. Jednou z nejnovějších je i odebrání funkce hostovat.

Reklama

Pokud sledujete nějakého streamera na Twitchi pravidelně, jistě jste zaznamenali situaci, kdy streamer nevysílá, ale přesto stream běží. To může nastat, když streamer zapne tzv. host, kdy si tvůrce, kterého sledujete, vybere jiný kanál. Pokaždé, co navštívíte kanál prvního tvůrce a ten bude offline, automaticky bude přesměrováni na kanál vybraného streamera. Tomu bude od října konec.

Zrušení funkce, streameři nejsou nadšení

V sekci Často kladené dotazy (FAQ) se objevil text ohledně hostování, ve kterém platforma vysvětluje, že důvodem odstranění bylo nenaplnění očekávání diváků. Funkce na Twitchi nakonec plnila takovou funkci, že divák sice mohl sledovat, ale nemohl interagovat s koncovým streamerem. Po odebrání funkce nakonec diváci nebudou přesměrováni, ale kanál vybraného tvůrce se objeví v doporučených kanálech, kam lze přidat kohokoliv.

Na Twitteru se takřka okamžitě strhla debata o tom, že tato je změna špatná. Podle streamera s přezdívkou xxBrandy to ubírá lidem možnost zpropagovat menší či větší kolegy, což byl problém i s funkcí hostovat. Benefit z toho navíc nebude mít vůbec nikdo a většině uživatelů platformy to naopak ublíží.

Další streamer poznamenal, že samotný tvůrce, který vysílá, ani neví, že host dostal. Větší problém jsou podle něj tzv. raidy, které se dost probíraly na začátku roku ve spojitosti s LGBTQ nenávistí. Ve zkratce šlo o streamery, kteří využívali funkce, aby zaměřili jednoho z tvůrců a poslali na něj rasistické a sprosté diváky. Vysílající se proti tomu neměl jak bránit a vzhledem k tomu, že funkci nelze vypnout, se z toho po krátké době stal problém. Uvidíme, čemu odebrání funkce hostovat pomůže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama