Twitch snižuje už tak nízký podíl z předplatných pro streamery
Zajímavosti Článek Twitch snižuje už tak nízký podíl z předplatných pro streamery

Twitch snižuje už tak nízký podíl z předplatných pro streamery

Adam Král

Adam Král

22. 9. 2022 15:58

Twitch ignoruje požadavky streamerů a snižuje jim podíl z předplatných.

Reklama

Streameři na Twitchi to nemají vždy úplně jednoduché. Kvůli nepřehledným pravidlům platformy tak kolikrát dostanou ban za něco, co nemohou ovlivnit. Nejsou to ale jen nepřehledná pravidla, kterými platforma dráždí streamery a prosté diváky. Je to i občasná lakomost, kdy se Twitch se svými streamery nedělí o odměny tak, jak by měl. A když tvůrci volají po zvýšení zisků, jsou umlčeni.

Twitch vs streameři

Přestože se platforma relativně snaží, aby svým streamerům poskytla to správné prostředí pro streamování, ne vždy se to povede. Může za to i fakt, že se Twitch nerad dělí o své zisky. Malí tvůrci tak dostávají jen 50 % z peněz, která chodí za předplatné. Ti největší streameři světa (a Czechcloud) pak dostávají 70 % z předplatných. Platforma však nyní prosadila změnu, ale ne takovou, v jakou všichni doufali.

Ve vyjádření na webových stránkách se píše, že rozdělení 70/30 bude brzy končit a všichni tvůrci, nehledě na velikost, budou dostávat 50 % z předplatných. Budou zde výjimky, alespoň ze začátku – až streamer překročí 100 000 dolarů, které si za rok vydělá na předplatných, bude dostávat polovinu stejně, jako všichni ostatní.

V příspěvku Twitch zmiňuje, že streameři na tom nejsou tak špatně. V minulosti prý dostávali mnohem méně a díky novinkám dostávají až třikrát více než před pěti lety. Zpráva je tak trochu depresivní pro všechny streamery, kteří doufali, že budou dostávat více peněz z předplatných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama