Tým Disguised Toasta pokračuje v severoamerické Challengers lize, ve hře jsou i G2
Esport Valorant Článek Tým Disguised Toasta pokračuje v severoamerické Challengers lize, ve hře jsou i G2

Tým Disguised Toasta pokračuje v severoamerické Challengers lize, ve hře jsou i G2

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

22. 3. 2023 17:21

Zahrají si v něm například TSM, The Guard, Disguised nebo Moist Moguls.

Reklama

Challengers v Severní Americe začaly oficiálně 1. února, kdy se ve Splitu 1 setkalo dvanáct týmů. Šest týmů bylo již pozvaných, a to M80, FaZe Clan, TSM, Shopify Rebellion, G2 Esports a The Guard. Zbytek se ale musel prokousat otevřenými kvalifikacemi, ze kterých se pak do Splitu dostalo šest týmů – Moist Moguls, Disguised, Oxygen Esports, MAD Lions, Turtle Troop a OREsports.

Týmy byly rozděleny do skupin A a B a každý tým se měl utkat s každým – Split proto trval přes měsíc, na druhou stranu týmy opravdu mohly předvést své výkony a na základě svého umístění získaly body, které se jim budou hodit k postupu do Ascension. Zároveň se v případě umístění mezi první čtyřkou v každé skupině mohli kvalifikovat do další části turnaje – Mid-Season Face Off. V něm tedy uvidíme osm nejlepších týmů Challengers, na prvním místě se konkrétně umístili M80, na druhém TSM a na třetím G2 Esports. Dále se pak umístili TSM, Moist Moguls, Oxygen Esports, FaZe Clan a na osmém, ale stále dostačujícím místě pro kvalifikaci, skončili Disguised. Zbytek týmů nemusí moc zoufat, protože je tady ještě Split 2, ve kterém budou hrát stejné týmy jako ve Split 1.

Již zmíněných osm týmů je ale v současné době ve výhodě, protože v Mid-Season Face Off si kromě peněžitých cen zahrají o další body, které mohou rozhodnout o jejich postupu do VCT následujícího roku.

Split 1 byl zajímavý i mimo jednotlivé zápasy, během něj se totiž BreakThru stali týmem severoamerického streamera Ludwiga, který tak následoval ve šlépějích svého přítele a kolegy ze streamerské scény Disguised Toasta. Ten založení týmu Disguised oznámil dříve, již během otevřených kvalifikací, během Splitu se však před týmem objevila první překážka – sestavu totiž opustil hráč Exalt a namísto něj nastoupil náhradní hráč týmu riku. I přes tuto změnu se však byli schopni se kvalifikovat v turnaji dále.

Neúspěch ale zaznamenali Turtle Troop, o kterých se také šířily zvěsti, že je jako tým koupí jeden z nejznámějších streamerů – xQc. Ačkoli to vypadalo velmi nadějně, zatím nebyla tato informace oficiálně potvrzena. Turtle Troop se v prvním Splitu bohužel umístili až devátí, uvidíme je tak znovu až ve druhém Splitu.

Mid-Season Face Off se bude hrát od 22. března do 1. dubna. Na vítěze čeká výhra v hodnotě 11 tisíců dolarů a 10 bodů v turnaji. Peněžité ceny dostanou všichni účastníci, body se ale rozdávají pouze do čtvrtého místa, a týmy se tak hodně budou muset snažit se co nejlépe umístit.

Turnaj se odehraje klasicky ve formátu double-elimination s BO3 zápasy, v grandfinále pak proti sobě budou hrát vítězové z finále vyššího a nižšího bracketu v zápasu BO5.

Rozpis úvodních zápasů je následující:

22. března ve 21:00 – M80 vs. Disguised

23. března ve 24:00 – TSM vs. Moist Moguls

23. března ve 21:00 – The Guard vs. FaZe Clan

24. března ve 24:00 – G2 Esports vs. Oxygen Esports

Zápasy samozřejmě budete moct sledovat na Twitchi a YouTube kanále amerického Valorantu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama