Ubisoft a Lucasfilm společně pracují na open-world hře ze světa Star Wars
Zajímavosti Článek Ubisoft a Lucasfilm společně pracují na open-world hře ze světa Star Wars

Ubisoft a Lucasfilm společně pracují na open-world hře ze světa Star Wars

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 1. 2021 05:07

Končí 8 let exkluzivity pro EA.

Reklama

Jsou to dva dny, co Lucasfilm odhalilo obnovení značky Lucasfilm Games. Hráčům se zdálo, že jde jen o pouhé marketingové rozhodnutí, jak se ale ukazuje, Disney chce do her skutečně opět šlápnout. První hrou tak byl oznámený Indiana Jones, druhé oznámení je ale možná ještě překvapivější.

Už 8 let totiž drží licenci pro tvorbu Star Wars her pouze EA. Tomuto studiu bylo vyčítáno, že hry z tohoto světa téměř netvoří, což pro roky před vydáním Battlefront 2 a Jedi: Fallen Order skutečně platilo. Lucasfilm tak nejspíše došla trpělivost a šlo dále. Spojuje se tak s Ubisoftem.

 Ve spolupráci s tímto francouzským studiem tak má vzniknout open-world hra, kterou má mít na starosti Ubisoft Massive, studio stojící za sérií The Division. Dohlížet na ní má Julian Gerighty, vedoucí vývoje The Division 2, tudíž si nejspíše umíme představit, jak alespoň přibližně bude vypadat i ona Star Wars hra.

EA ale bude na Star Wars nadále pracovat, podle vyjádření vedení se pracuje rovnou na několika Star Wars projektech. Zdá se tak, že pro fanoušky filmových sérií a her zároveň přijdou zlaté časy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama