ubisoft-konec-placenym-dlc-balickum
Gaming Článek Ubisoft: Konec placeným DLC balíčkům

Ubisoft: Konec placeným DLC balíčkům

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

23. 11. 2016 17:14

Pokud za DLC nechcete utrácet, nevadí, maximální zážitek vám poskytne samotná hra, DLC "nepotřebujete".

Reklama

Ubisoft: Konec placeným DLC balíčkům

DLC balíčky neboli datadisky jsou v dnešní době součástí snad každé větší hry. Pokud náhodou nevíte, co tento pojem znamená, vysvětlíme. Jedná se o obsah, který je hráčům uvolněn po vydání hry. Jedná se o nějakou novinku, nějaký bonus, zkrátka něco navíc, bez čeho by se zkrátka a dobře dalo obejít, tedy většinou. Důležité je ovšem to, že jsou víceméně dva druhy. Placená DLC a neplacená. A i takhle se dají dělit vývojáři.

Pokud jste od nějakého vývojáře hráli více her, pak asi víte, jaký přístup k datadistkům má právě ta společnost. Nebo jste třeba mohli zahlédnout vtipy, stejně jako je následující, které na tuhle skutečnost "upozorňují".

Ubisoft: Konec placeným DLC balíčkům

Ubisoft je jednou ze společností, která DLC vydává a to v poměrně velké míře a povětšinou tedy ta placená. Ale to se začíná měnit. Důkazem toho je například hra Rainbow Six, ve které si své postavy můžete upravovat za poplatky, ale nemusíte, hru to neovlivní. Naopak je tu i řada her, kde jsou k dispozici datadisky za peníze a ty dost ovlivní vaší hru.

Jak už jsme ale řekli, to se má měnit. Společnost v rozhovoru pro jeden server uvedla, že v trendu, kdy DLC budou nabízet něco, co k původní hře vlastně vůbec nepotřebujete, bude pokračovat.

Ubisoft: Konec placeným DLC balíčkům

„Už žádné DLC, které si musíte koupit, abyste si hru plnohodnotně užili. Máte hru a jestli si ji chcete vylepšit, tak si můžete DLC koupit, ale nemusíte.”

„Když to přirovnáme k zábavnému parku, můžete jít na všechny atrakce. Pak můžete do obchodu, tam se můžete najíst nebo si zakoupit již víceméně nepotřebné upomínkové předměty. Ať už si koupíte cokoliv, tak atrakce, jenž jste využili, jsou pořád tím nejdůležitějším."

Jaký na to máte názor, jste za tento krok společnosti rádi? U kterých vývojářů vám placená DLC vadí a u kterých ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama