Údajně se pracuje na remaku The Last of Us
Zajímavosti Článek Údajně se pracuje na remaku The Last of Us

Údajně se pracuje na remaku The Last of Us

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 4. 2021 17:03

Ocenili byste návrat k prvnímu dílu?

Reklama

Jason Schreier vytahuje další zákulisní informace ze studia Naughty Dog. V rozsáhlé zprávě publikované na portálu Bloomberg známý novinář popisuje bouřlivá škatulata uvnitř studia stojící za sérií The Last of Us, velkou zprávou pro hráče jsou ale slova o dalším projektu zmíněného studia.

Podle Schreiera se totiž malý vývojářský tým v současné době soustředí na tvorbu remaku prvního dílu The Last of Us. Zatím ale není jisté, jakým směrem bude remake směřovat. Původní vývojářský tým působil mimo Naughty Dog, později se ale Sony rozhodlo nezávislé vývojáře přesunout pod Naughty Dog a přiřadit jim tým z pomocného Sony Visual Arts Support Group.

Schreier v článku také nepřímo kritizuje soustředění Sony na velké hry od profláklých a osvědčených studií. To znamená zejména investování zdrojů do studií Naughty Dog, Sony Santa Monica a Guerrilla Games. Jejich výsledky totiž pravidelně vydělají několikanásobek nákladů na vývoj, a to i díky prodejům konzolí. Tomu se přizpůsobuje i organizace PlayStationu. Právě kvůli tomu údajně došlo k rozpuštění Japan Studio – Sony vývojářům oznámila, že již nechce tvořit hry, které uspějí pouze v Japonsku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama