Únik specifikací nejlepších Rocket Lake procesorů potvrzuje spekulace
Technologie Článek Únik specifikací nejlepších Rocket Lake procesorů potvrzuje spekulace

Únik specifikací nejlepších Rocket Lake procesorů potvrzuje spekulace

David Jiránek

David Jiránek

11. 3. 2021 10:39

Většina modelů se bude lišit jen ve frekvencích jader.

Reklama

Intelu se opravdu nepovedlo udržet informace pod pokličkou. Ačkoliv jsme při představení Rocket Lake architektury věděli o konkrétních čipech jen velmi málo, situace se v únoru začala dramaticky měnit. Několik desítek čipů se přitom předčasně dostalo mezi zájemce prostřednictvím eshopů. Na čínské sociální síti Weibo se nyní dokonce objevila tabulka s přesným porovnáním procesorů.

Kliknutí na obrázek zobrazí větší tabulku.

O žádné překvapení se nejedná. Dominuje nasazení 8jádrových čipů. Všechny přitom dostanou 16 vláken, stejně velkou cache a liší se tak jenom frekvencemi.

Magickou hranici 5,0 Ghz přesahují jenom čipy z i9 série (kromě T varianty). Pro přetaktování opět poslouží pouze K verze, které dosáhnou na TDP 125 wattů. Po manuálním zvýšení frekvencí tato spotřeba nejspíš ještě značně naroste.

Nejzajímavější informací je tak potvrzení ohledně podobnosti modelů i9-11900K a i7-11700K. Oba modely budou velice lákavé pro náročné hráče. Liší se přitom kromě ceny jen o 200 mhz ve frekvencích. Jinak nabídnou identický počet jader. Při přetaktování by i7 mohla nabídnout vyšší výkon jak základní i9 a tím pádem lepší poměr ceny a výkonu. Nezbývá než čekat na reálné testy. Těch se dočkáme na konci března při vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama