v-americe-se-znovu-nakupovalo-liquid-a-immortlas
Esport Článek V Americe se znovu nakupovalo, Liquid a Immortlas.

V Americe se znovu nakupovalo, Liquid a Immortlas.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

2. 10. 2016 11:02

Liquid a Immortlas získali další kapitál skrze prodej podílu v týmu.

Reklama

V Americe se znovu nakupovalo, Liquid a Immortlas.

Poslední zářijový týden byl ve znamení nákupů a posilování dosavadních pozic. Jako první přišel s oznámením vstupu do esportu profesionální NBA tým z Filadefie - 76ers. Pod svá křídla si díky nákupu kontrolního podílu vzal týmy Apex a Dignitas, o tom si ostatně můžete přečíst zde.

Druhá zpráva přišla vzápětí, opět se nacházíme v Severní Americe. Tentokrát došlo na LCS tým Liquid. Stávající majitelé Steve Archancet a Victor Goossens prodali většinu týmu dvěma mužům. První z nich, Peter Gruber, spoluvlastní profesionální týmy Golden State Warriors (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) a Los Angeles Football Club (MLS). Druhý, Ted Leonsis, je spoluvlastníkem Washington Wizards (NBA), Washington Capitals (NHL) a Washington Mystics (WNBA). Ve vedoucích pozicích nadále zůstanou původní majitelé.

Poslední transakce se týká Immortals, tým založený čistě díky rizikovému kapitálu. Vše začalo nákupem LCS slotu od Team8 a vytvořením nové soupisky, dnes má IMT kromě LoL zastoupení v Counter Strike, Overwatch i Super Smash Bros. To vše vyžaduje množství finančních prostředků. Ty skrze navýšení svého dosavadního podílu poskytl spolumajitel Memphis Grizzlies (NBA) Stephen Kaplan.

V aktuálním případě je USA až za Evropou, kde profesionální sportovní týmy v Evropě potencionál esportu již před časem spatřily a aktivně se angažují ve hře FIFA nebo LoL. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama