V druhé kvalifikaci dominoval mix NEBRKRAKR
Esport Valorant Článek V druhé kvalifikaci dominoval mix NEBRKRAKR

V druhé kvalifikaci dominoval mix NEBRKRAKR

Aleš Pelc

Aleš Pelc

10. 8. 2022 09:59

Žádný ze soupeřů nedokázal proti vítězi dát ani deset kol

Reklama

Druhý hrací den Grunex Challenge ve VALORANTU nabyl rychlého spádu. Většina utkání neměla dlouhého trvání a končila rozdíly pěti a více kol. Ze 34 zúčastněných týmů si nakonec postup vybojovali NEBRKRAKR, Woof Woof, Nimble a IMPERISHABLE CLAN.

Česko-litevský mix NEBRKRAKR na rozdíl od zbylých postupujících vynechal první kvalifikaci, o to lépe vletěl do druhé. Bezproblémovou cestu pavoukem pak tento celek zakončil výhrou 13:8 ve finále proti Woof Woof. Ti naopak po pondělním výpadku potřebovali zabrat, což se jim také podařilo. Sice přes mix ATR přešli "s odřenýma ušima" po výsledku 14:12, ale následný kvalifikační duel proti LanPartyHotelu už zvládli lépe, stejně jako semifinále s Nimble.

Na opačné straně pavouku se prosadili hráči IMPERISHABLE CLANU, kteří si také potřebovali spravit chuť po rychlé pondělní prohře. To se jim povedlo, v rozhodujícím zápase překonali tým „dej nám na zadek“ a účast ve skupinách mají jistou, v semifinále je ale razantně zastavil NEBRKRAKR a IMP CLANU nevyšel ani zápas o třetí místo. Bronz z druhé kvalifikace si odnáší celek Nimble, který nestačil pouze na Woof Woof a v ostatních duelech podával jisté výkony.

Po úspěšném postupu a vyhraném finále se k rozhovoru dostavil Daniel „MACHYY1“ Machalíček z NEBRKRAKR. 

Ahoj Machy, pro Grunex Challenge jsi složil mix, který zde v rámci hráčských zkušeností asi nikdo nepřekoná. Hlavní podíl na to má litevské duo MiniBoo a Dreamas, který odehrál čtyři zápasy i za Team Liquid. Tipuji, že sestava téhle úrovně si sem nepřišla jen tak zahrát pro zábavu, jaký je váš reálný cíl?
Ahoj Alszaku, náš mix vznikl docela náhodou. Měl jsem hrát s kilicarslanem, který vlastně začal skládat tenhle mix. Dal dohromady MiniBooa a Forgeta. Kilicarslan s námi kvůli věku nemohl hrát a tak jsme hledali někoho místo něj a našli jsme Dreamase. Náš cíl je určitě vyhrát, pro zábavu by to němělo cenu.
První kvalifikaci jste přeskočili, v druhé všechny soupeře přejeli a žádný z nich proti vám nezískal ani deset kol. Tušil jsi, že to bude na pohled tak jednoduché?
První kvalifikaci jsme bohužel kvůli Dreamasovým tryoutům nemohli odehrát. Druhou kvalifikaci jsme přišli vyhrát. Popravdě jsme od žádných nepřátel nečekali nic zázračného, ovšem nikoho jsme nechtěli podcenit.
Zároveň se nabízí otázka, zda by to tak vypadalo i proti postupujícím z první kvalifikace. Ve skupině D narazíte na Entropiq, kteří by tam měli být vaším nejsilnějším soupeřem. Jaké vidíš vaše šanci proti nim v Bo3 zápase?
Samozřejmě víme o tom, že se s Entropiq potkáme a počítáme s tím. Jednou bychom se s nimi potkali tak či tak. Bo3 zápas bude určitě o něčem jiném, než tyto Bo1 zápasy. Šance si nedokážu ani tipnout, jelikož nevím, jak kluci z Entropiq hrají, Valorant scénu už dlouho nesleduji, ovšem každý z nás má nějaké týmové zkušenosti a máme dost silné individuální hráče. Nechme se překvapit, to bude nejlepší.
Jak to vůbec vypadá s tvojí kariérou a nějakým stálým týmem? Přece jen už je to nějaká doba, co jsi hrál v nějakém dlouhodobějším týmu…
Hele s mojí kariérou to asi nevypadá už nijak. Přišel jsem pouze vyhrát Grunex a nic víc. Celkově nehraji už skoro žádné hry. Ovšem možná se něco chystá, kdo ví?
Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí, ať už tvá budoucnost skrývá cokoliv.
Taky ti díky za rozhovor. Měj se.

Po polovině odehraných kvalifikací vypadají skupiny následovně:

Skupina A: Absolute Amateurs, IMPERISHABLE CLAN Skupina B: ENTERPRISE, Nimble Skupina C: EUgang, Woof Woof Skupina D: Entropiq, NEBRKRAKR

Je potřeba připomenout, že i nadále si v Grunex Challenge můžete zahrát i vy a proto nepropásněte příležitost a zaregistrujte se pro třetí a čtvrtou kvalifikaci. Čas máte vždy do 16:50.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama