V offline kole EHL dominovaly Pardubice
Esport NHL 20 (PS4) Článek V offline kole EHL dominovaly Pardubice

V offline kole EHL dominovaly Pardubice

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

12. 3. 2020 10:33

Souhrn 5. a 6. kola základní části Esport hokejové ligy.

Reklama

První březnový víkend je za námi a spolu s ním i 5. a 6. kolo základní části Esport hokejové ligy. Speciálně se tentokrát odehrálo 5. kolo. To proběhlo offline v Re-play studiu a gameři si tak poprvé vyzkoušeli, jaké to je hrát tváří v tvář proti sobě. Všechny odehrané zápasy byly doprovázeny profesionálním komentářem na slovo vzatými odborníky. Do komentátorských křesel se posadili streamer a youtuber Ondřej „Lelek" Kvarda a sportovní komentátor Michal Jinoch.Celé offline kolo jste mohli sledovat živě na oficiálním Twitch kanále EHL.

Základní část Esport hokejové ligy se nyní překlápí do své druhé poloviny. Favoriti na postup do play-off se už formují a rozhodně bude zajímavé sledovat boje o Top 8 míst v žebříčku. Momentálně se na 8. místě nachází HC Energie Karlovy Vary se šesti body, ale deváté Vítkovice mají stejný počet bodů. Nicméně ani ostatní týmy nejsou ještě ze hry.

Bohužel ani v 5. a 6. kole nepřekonala HC Škoda Plzeň ani Mountfield HK svou šňůru proher, a tak nadále čekají na svůj vítězný den.

Zápasy můžete sledovat živě nebo ze záznamu na oficiálních Twitch a Youtube kanálech gamerů. Odkazy naleznete po kliknutí na přezdívky hráčů níže v článku, popřípadě sledujte Novinky na oficiálním webu EHL nebo sociální sítě Facebook a Instagram, kde zveřejňujeme rozpisy streamů nadcházejících zápasů.

Tabulku základní části po odehraném 5. a 6. kole najdete ZDE.

Třinec v derby naložil Vítkovicím

Face to face derby se odehrálo mezi slezskými celky. HC Oceláři Třinec se střetli s HC Vítkovice RIDERA. V prvním zápase se Honzicek1992 vyrovnaně potýkal s vítkovickým Philem96 a závěrečná siréna zazněla za stavu 3:3. Za to v druhém zápase nedal Ocelář Michael Hetz šanci hráči Danda89 a naservíroval mu do brány 11 gólů.

Klíčový zápas o čelo tabulky se odehrál mezi Mladou Boleslaví a Kladnem. Už před zápasy se dala očekávat velice opatrná a defenzivní hra, což se nakonec potvrdilo. Dohromady padlou pouhých 6 branek. V prvním zápase na sebe narazili mladoboleslavský Jifi23 a kladenský Jarin, který byl úspěšnější a vybojoval dvoubrankový náskok pro Kladno, když zvítězil 1:3. Naštěstí pro Mladou Boleslav, Kumbik opět jako v předchozích dvou kolech vrátil klub do hry a porazil Tejkyho 2:0. V celkovém skóre tak duel skončil remízou 3:3. Tím si oba kluby odnesly po jednom bodu do tabulky.

Remíza Kladna a Mladé Boleslavy nahrála Dynamu Pardubice na zteč do topu tabulky. Se Zlínem si celkem bez problémů poradili 1:4 a 4:8, díky čemuž se přehoupli na 1. místo v žebříčku.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 8:8

  • Filip „Arcade" Nosek - Patrik „Winci" Wenzel 7:6
  • Michal „Mišánek" Koloc - Miroslav „TheNotorik" Šmok 1:2

HC Kometa Brno - HC Olomouc 7:4

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 3:3

  • Jindřich „Jifi23" Fencl - Jaroslav „Jarin" Řehoř 1:3
  • Radek „Kumbik" Kumbera - Martin „Tejky" Tejček 2:0

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 12:9

  • Adam „Dzouvi" Menšík - Dominik „CzechDomin" Humpál 8:6
  • Daniel „DannyZedlo" Sedláček - Pavel „Pikej" Kail 4:3

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield HK 11:7

  • Jakub „Kubii7" Bláha - Jakub „Jackey" Michálek 4:3
  • Jakub „Kubin" Černo - David „Willy9" Voňka 7:4

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice RIDERA 14:4

  • Jan „Honzicek1992" Buday - Filip „Phil93" Strnad 3:3
  • Michael „Michael Hetz" Hetzendorfer - Jiří „Danda89" Daniš 11:1

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:12

Pardubice stále bez porážky

Předehrávka 6. kola mezi Kometou Brno a Škodou Plzeň se výjimečně odehrála taky offline v Re-play studiu. Brněnské Kometě ten den patřil. Kromě toho, že si v 5. kole poradili s Olomoucí, našli vítěznou taktiku i na Plzeň. Nejdříve skoro bez obtíží porazil Pepcastachurcik plzeňského CzechDomina 5:2. Poté se utkali dva ostřílení gameři, kteří mají s offline turnaji zkušenosti z jiných her. Ofenzivní přestřelku mezi Bladem a Pikejem nakonec o pouhou jednu branku vyhrál brněnský reprezentant. Tím se Kometa Brno dostala na 4. místo s tří bodovým náskokem před pátým Třincem.

Chuť po gólech si zpravila BK Mladá Boleslav v zápase proti HC Sparta Praha, Oba borci měli po předchozí defenzivní hře s Kladnem v rukách nabito ostrýma a rozstříleli Spartu 5:1 a 11:0.

Rytíři Kladno si také potřebovali předchozí kolo vykompenzovat, a tak připravili hanácké Kohouty o všechno peří. Oba gameři nasázeli soupeřům po šesti gólech, za to jim dovolili se trefit pouze jedenkrát.

HC Dynamo Pardubice tentokrát narazili na silného soupeře, který mohl být jejich prvním zaváháním v sezóně. V prvním utkání se střetli Michal1996 a Honzicek1992. Oba borci odehráli velmi vyrovnaný a defenzivní zápas, který skončil remízou 3:3. Druhé utkání byla zas naprostý opak. Bojová nálada CallmePabla a Michaela Hetze se promítla i do skóre, ve kterém dohromady padlo 11 branek. Vítězně ze zápasu ale vyšel pardubický hráč CallmePablo za stavu 7:4. První místo v žebříčku si tak udržují náskokem o dva body před Mladou Boleslaví a Kladnem.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 10:6

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 16:1

  • Jindřich „Jifi23" Fencl - Filip „Arcade" Nosek 5:1
  • Radek „Kumbik" Kumbera - Michal „Mišánek" Koloc 11:0

HC Energie Karlovy Vary - Bilí Tygři Liberec 4:11

  • Jakub „Kubii7" Bláha - Adam „Dzouvi" Menšík 2:5
  • Jakub „Kubin" Černo - Daniel „DannyZedlo" Sedláček 2:6

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 10:7

HC VERVA Litvínov - PSG Berani Zlín 6:10

HC Vítkovice RIDERA - Mountfield HK 10:7

  • Filip „Phil93" Strnad - Jakub „Jackey" Michálek 8:1
  • Jiří „Danda89" Daniš - David „Willy9" Voňka 2:6

Rytíři Kladno - HC Olomouc 12:1

  • Jaroslav „Jarin" Řehoř - Tomáš „Indris" Indra 6:1
  • Martin „Tejky" Tejček - Martin „MattMD43" Hrubeš 6:0
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama