V předposlední kvalifikaci uspěli Fragolis
Esport Valorant Článek V předposlední kvalifikaci uspěli Fragolis

V předposlední kvalifikaci uspěli Fragolis

Aleš Pelc

Aleš Pelc

11. 8. 2022 09:29

Navázali tak na NEBRKRAKR z předchozí kvalifikace

Reklama

Třetí kvalifikace do Grunex Challenge znovu ukázala nadvládu evropských hráčů a sílu mixů. Prosadily se také známá jména tuzemské scény. 

Cizinci se i v další kvalifikaci ukázali být velice silnou zbraní. Celek Fragolis složený z Čecha mikigoalieho, Slováků MMMikyho a nelv1ho, Rusa soloffga a Srba NeiixZze bez větších potíží prošel skrz celý pavouk až do finále, kde si poměrem 13:7 poradili s Bandou

Právě boNgově Bandě se konečně na třetí pokus podařilo uspět a přejít přes čtvrtfinále. To se jí v obou předchozích případech stalo osudným. Celek postavený kolem bývalých hráčů FADEE si po pomalejším rozjezdu poradil s nebezpečným mixem ATR a Uranious v duelu o postup, v následném semifinále zdolal i AmnioM esports. Ti jsou prvním underdog týmem, který se kvalifikoval do skupinové fáze. Cestou k postupovým příčkám překvapili AmnioM například FARMERS. 

Posledními šťastlivci třetí kvalifikace jsou hráči LanPartyHotelu. Po třech jednoznačných vítězstvích sice tvrdě narazili na Fragolis v semifinále, i tak ale mohli být spokojení s místem v jedné ze skupin. Jelikož k zápasu o bronz AmnioM esports nenastoupili, LanPartyHotel se nakonec usídlí ve skupině C.

Po polovině odehraných kvalifikací vypadají skupiny následovně:

Skupina A: Absolute Amateurs, Fragolis, IMPERISHABLE CLAN Skupina B: ENTERPRISE, Banda, Nimble Skupina C: EUgang, Woof Woof, LanPartyHotel Skupina D: Entropiq, NEBRKRAKR, AmnioM esports

K po-vítěznému rozhovoru se tentokrát dostavil Michael „mikigoalie“ Buzek.

Čau miki, jste třetí mix s evropskými hráči, který se kvalifikoval, také druhý v řadě z prvního místa. Jak to vnímáš? Jsou proti československým týmům evropské zkušenosti ten rozdílový faktor?
Ahoj, upřímně si nemyslím, že by jen zkušenosti EU hráčů ve zmíněných týmech měly být nějaký markantní faktor. Po oznámení kvalifikací se o tom dost EU hráčů dozvědělo, a tak bylo z čeho vybírat. Spíše bych řekl, že je výrazný individuální rozdíl mezi českými a evropskými hráči. Samozřejmě, zkušenost hraje svou roli, ale za mě je zcela evidentní, že ve všech zmíněných mixech jsou hodně silní hráči, viz. kamo, almo, Dreamas nebo třeba také forgetw0w. V Česku máme týmy, které spolu scrimují dlouhodobě, a byť jsou jako tým dobří, mají potíže proti těmto EU hráčům vyhrávat jednotlivé duely nebo získávat open killy. Také k tomu dopomáhá fakt, že hrát týmovou hru proti mixu, ať už sestavený ze zkušených hráčů nebo ne, je docela proti srsti, jelikož se pak ty týmy proti mixům dostávají do situací, ve kterých ve scrimech v životě nebyly. Tam pak hraje rozdíl právě ten individuální skill.
Své soupeře jste moc nepouštěli k vyhraným kolům, podobně jako včerejší vítězové NEBRKRAKR. Jak vidíš vaši sestavu v porovnání s ostatními mixy, kde hrají právě třeba Dreamas, MiniBoo či kamo?
Výsledky byly slušné, ale vždy můžou být lepší. Pokud bych měl udělat nějaký power ranking ze zmíněných eu-cz mixů, tak bych dal mix okolo hitche na první místo, nás na druhé a NEBRKRAKR třetí. Důvodem je čistě intuice na základě toho, kdo jak s kým hraje. Hitchův mix, až na dva hráče, je prakticky ex-NOM a Hitch jim IGLkuje, takže mají svoje jádro týmu pospolu. Já a neixz máme ve hře takové bratrské pouto a dobrou chemii. Když se zadaří, můžeme dost ovlivnit průběh hry jen díky naší chemii. No a u NEBRKRAKR si nejsem jistý. Hráči jsou individuálně dobří, ale nejsem si úplně jistý, jak spolu fungují. Jejich hry jsem bohužel neviděl, takže těžko soudit, mohu se také mýlit.
Mimo hraní v Grunex Challenge s mixem se věnuješ i normálnímu týmu, kde jsi i s neiixZzem. Předpokládám, že i zbytek mixové sestavy se věnuje týmovému projektu nebo se do nějakého pokouší připojit. Zbude vám s tím vším čas se připravit na skupinovou fázi nebo do toho vletíte stejně jako do kvalifikace a bez nějakých scrimů? 
Byť bych rád, nenazýval bych to týmem. Chtěl bych jen uvést na pravou míru, že jsem stále free agent, nejsem pod smlouvou a nemám závazky. Vzhledem k tomu, že VBL je dlouhodobá liga, dává nám větší smysl se průběžně na zápasy připravovat spíše tam. Co se týče skupinové fáze Grunex Challenge, tak nemáme v plánu se nějak obzvlášť připravovat. Pozornost věnujeme až případnému play-off.
Díky za rozhovor a ať se daří.
Já děkuji tobě za pozvání a čtenářům za jejich čas :)

 Kvalifikační proces se blíží ke konci, zbývají už jen poslední čtyři místa. Už zbytečně neváhejte a prověřte své schopnosti také! Třeba kromě spousty zábavy dosáhnete i na nějakou pěknou sumu z prizepoolu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama