V rázném stylu: První den BLASTu ve znamení 2:0
Esport CS:GO Článek V rázném stylu: První den BLASTu ve znamení 2:0

V rázném stylu: První den BLASTu ve znamení 2:0

Michael Douša

Michael Douša

20. 1. 2023 21:57

První vítězství, a to ne úplně těsná, si připsali nejen FaZe.

Reklama
První vítězství, a to ne úplně těsná, si připsali nejen FaZe.

První velký turnaj nového roku - nikdo nemůže říct, že by se nebylo nač těšit. Ačkoliv začátek turnaje doprovázela pořádná kontroverze ohledně možností záskoku u FaZe Clanu, nakonec se FaZe povedlo sehnat na poslední chvíli náhradníka. Protože Havard "rain" Nygaard odešel dočasně na otcovskou dovolenou, a BLAST nejdříve dovolil, ale poté zas nedovolil, aby za něj zaskočil Kristian "k0nfig" Wienecke, musel v barvách americké organizace hrát dánský střelec, oficiálně na lavičce v NIP, Patrick "es3tag" Hansen.

Skutečnost, že es3tag bude muset z kola ven, pokud náhodou bude muset jeho nový tým hrát proti NIP, ho zjevně dnes vůbec nezpomalila. V zápase FaZe vs. Complexity doslova zářil a odnesl si na druhé mapě rating větší než 2, a to se jen tak někomu nepovede. Rychlá a jednoduchá série 2:0 pro FaZe a na server se pustil další tým.

Ve druhém zápase zase zářil jiný hráč, a to ten, od kterého jsme to vloni zrovna moc neviděli: Čech Adam "NEOFRAG" Zouhar. První mapa, Ancient, začala i skončila dobře pro OG, Team Liquid se sice snažil dohnat náskok, který pomalu ale jistě získávalo OG, ale nedařilo se a tak mapa skončila 16:6 pro evropské mužstvo, ze kterého za tuto mapu měl nejvíce zabití Nemanja “nexa” Isaković. Nuke, mapa druhá, byla o mnoho zajímavější a souboj intenzivnější, týmy to dotáhly až na dva přesčasy. V celém průběhu mapy bylo vedení proměnlivé a až na konci se OG podařilo vytvořit si náskok a vyhrát tak mapu 22:20, a to právě díky vynikající hře českého střelce. 2:0 a další páni šli na holení.

V rázném stylu: První den BLASTu ve znamení 2:0

Photo credits: PGL

I poslední hra dne dopadla 2:0, tentokrát pro G2, kteří poprvé v této sestavě hráli proti BIG. Vítězové z BLAST World Final 2022 zákonitě nemohli ze zápasu odejít jinak než s výhrou, jinak by se už snad opravdu dalo hovořit o nějaké formě prokletí. Nikola "NiKo" Kovač ale spolehlivě potahal a zajistil G2 taktéž první výhru letošního roku, na kterou, jak alespoň doufají sami hráči, nebude první. 

V sobotu nás čekají hned tři zápasy, a to zbrusu nové sestavy NaVi a NIP proti sobě, obměnění Evil Geniuses proti starým dobrým Vitality a Heroic proti také novým Astralis. Nové sestavy zcela oprávněně budí napětí mezi fanoušky, takže zápasy mohou dopadnout opravdu jakkoliv. Komu budete fandit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama