V Rusku zkouší VR pro krávy
Zajímavosti Článek V Rusku zkouší VR pro krávy

V Rusku zkouší VR pro krávy

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

30. 11. 2019 05:37

Rusko je životní styl.

Reklama

Vzpomínáte si na Pláničkovu metodu z kultovní české komedie Slunce, seno, jahody? Nasadit krávám sluchátka, do nichž se jim pouští hudba podle jejich vkusu, je už ale minulostí. V Rusku chtějí jít i zemědělci s dobou, a tak se rozhodli nasadit krávám VR brýle. Vzhledem k tomu, že virtuální realitu lze využít kromě sekání rytmů v Beat Saber, vzdělávání či sledování filmů pro dospělé i na relaxaci, mělo by to těmto sudokopytníkům pomoci se uvolnit.

Ministerstvo zemědělství v Moskvě uvádí, že jedna z farem v oblasti Ramenskoje, jenž spadá pod hlavní město, experimentuje s používáním VR headsetů u krav, díky kterému by krávy neměly pociťovat úzkost, naopak by měly být šťastnější. To by mělo mít za následek větší produkci mléka. Farma RusMoloko se tak rozhodla krávám poskytovat netradiční celoroční pobyt na zelené letní louce, kde se mohou "pást". Ptáte se, jestli to funguje? Že by to zvýšilo kvalitu mléka či dojivost se zatím neprokázalo, nicméně ministerstvo potvrdilo, že první testy přinesly zlepšení nálady u stáda.

Pokud této bizarní zprávě stále nemůžete uvěřit a myslíte si, že si z vás jen střílíme, tak věřte, že tato informace zaujala i taková zvučná a prestižní mediální jména jako jsou BBC či CNN. Inu, pokrok nezastavíš. A jestli i vy patříte mezi ty, které už i krávy předběhly s osobním používáním virtuální reality, nezoufejte, jednou se také dočkáte.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama