[Valorant] Češi drtí konkurenci v East: Surge, do Challengers ale nepostoupí
Esport Valorant Článek [Valorant] Češi drtí konkurenci v East: Surge, do Challengers ale nepostoupí

[Valorant] Češi drtí konkurenci v East: Surge, do Challengers ale nepostoupí

Sgt Navážka

Sgt Navážka

21. 5. 2022 13:40

Hitchův tým i český nováček se nachází na prvních místech skupin regionální ligy East: Surge

Reklama

Máme za sebou první dva týdny východoevropské regionální ligy a většině českých hráčů se vstup do druhé fáze VRL povedl na výbornou. Černou kaňkou jsou prozatím výkony týmu Entropiq, který se ještě ke svým nejlepším výkonům nedokázal vybičovat.

Bohužel Entropiqu nepřál úvodní los, když se v prvních dnech setkali s vítězem základní skupiny Stage 1, týmem NOM. Následně narazili i s černým koněm turnaje, novým balkánským mixem Diamant Esports a nevzpamatovali se z neúspěchu ani do druhého týdne, kde nejdříve podlehli svým krajanům z Enterprise, a poté i polskému týmu Tenstar. Se skóre 0:4 jsou tak prozatím na chvostu skupiny, čeká je ale ještě šest zápasů, tak doufejme, že naleznou svou herní pohodu.

Kdo naopak naskočil do nového turnaje správnou nohou je právě tým Enterprise. Sestavě s jedním z nejznámějších českých hráčů, Cantzerem, se povedlo přehrát výrazně zkušenější týmy a klopýtli pouze s Hitchem a jeho partou. S výsledkem 3:1 a výborným +- skóre se zatím drží na druhém místě hned za NOM Esports a shout out si rozhodně zaslouží Alexiiik, který ve všech čtyřech duelech pro svůj tým topfraggoval a předvádí neuvěřitelné výkony.

[Valorant] Češi drtí konkurenci v East: Surge, do Challengers ale nepostoupí

Posledním naším zástupcem je již zmiňovaný Hitch, který se svým polským týmem předvádí další suverénní jízdu. Bez jediné prohry se zatím drží jasně na prvním místě skupiny. I tak se tým NOM musí mít na pozoru, minulý ročník prošel celou skupinovou fází bez prohry, ale v play-off vypadl hned v prvním kole. Navíc je už příští týden vyzvou Enterprise v přímém souboji o první místo, tak si tento souboj nenechte ujít na česky komentovaném streamu.

Ač si čeští zástupci vedou ve VRL skvěle, ani jeden z nich nejspíš nedostane možnost postoupit do Challengers, jelikož po této fázi VCT už následuje pouze Last chance qualifier a Champions turnaj, nikoli Stage 3. Minimálně zatím tedy hrají "pouze" o 20 000€ a postup na VRL Finals, kde by se utkali o 150 000€.

Pro další ročník budou určena nová pravidla profesionálního Valorantu i fungování postupů mezi jednotlivými ligami, o nichž jsme informovali již dříve a které byly ze strany Riotu velmi nekonkrétní. Není tedy zatím jasné, jak se týmy do jednotlivých soutěží kvalifikují a můžeme jen doufat, že nám bude s postupem času poskytnuto více informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama