VALORANT East: United – Sledujete první měsíční finále živě!
Esport Valorant Článek VALORANT East: United – Sledujete první měsíční finále živě!

VALORANT East: United – Sledujete první měsíční finále živě!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

28. 5. 2022 14:27

Účastníky jsou Poláci, Rusové a Maďaři.

Reklama

Od začátku května se východoevropské týmy snažily vybojovat pozici v uzavřeném měsíčním finále a spolu s tím i zajímavé finanční odměny. Oboje šlo získat skrze Weekly Cupy, které se zatím odehrály celkem tři. Díky tomu známe trojici postupujících, kterou doplnila pozvánka pro čtvrtého účastníka.

Prvním kvalifikantem se stal team hz. Rusko-ukrajinskou-rumunský mix proletěl prvním Weekly Cupem pouze s jednou prohranou mapou a poradil si v něm i se svým dnešním soupeřem – Honvéd Esport. Maďarskému soupeři se zatím nedaří naplnit svá očekávaní, přece jenom jako 43. tým žebříčku VLR a se jmény jako tigene a crazyd33r v sestavě nechcete hrát "druhé housle" a končit ve druhém kole. O to více se zdá být pozvánka tohoto celku jako kuriozní, ale právě zkušenosti z velkých turnajů mu mohou nyní pomoci. 

Druhý a třetí postupující – Divinity a incognito ve společném duelu otevřou první kolo měsíčního finále. Rusko-estonští hráči Divinity jsou ze všech čtyř nejvýše postavení v žebříčku, a i přes úvodní prohru v kvalifikaci, v té druhé zdolali i team hz. Polské incognito bodovalo až při poslední příležitosti a stejně jako v kvalifikacích, bude i dnes bráno spíše za outsidera. Tato pozice ale Polákům vyhovovala a měnit se nemusí ani teď. Jestli rozhodne síla ruského týmu, nebo polské překvapení, se dozvíme už po 13. hodině. Zápas team hz vs. Honvéd bude navazovat okolo 15:00.

Po odehrání úvodních duelů účastníky čeká střetnutí jejich vítězů, které uzavře dnešní hrací den. Zápasy pavouku z poražených a grandfinále je na programu zítra, kdy se znovu začne po obědě. Turnajem vás provede a český komentář zprostředkuje Vojtěch „TIXI“ Tichý na kanále grunexcom1.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama