[Valorant] Evropa ze hry; japonská esa dál překvapují. Kdo zůstává v boji o titul?
Esport Valorant Článek [Valorant] Evropa ze hry; japonská esa dál překvapují. Kdo zůstává v boji o titul?

[Valorant] Evropa ze hry; japonská esa dál překvapují. Kdo zůstává v boji o titul?

Sgt Navážka

Sgt Navážka

22. 4. 2022 09:59

Evropa prvenství neobhájí. O titul z Rejkjavíku zabojují jiní.

Reklama

Velmi neočekávaný průběh prvního letošního majoru nepotěší fanoušky nejsilnějšího regionu. Po týmu Fnatic, který se rozloučil s turnajem už ve skupinách, vypadli z dalších bojů i dva zbylí evropští zástupci, Team Liquid a G2 Esports.

Především od druhých jmenovaných se očekávalo rozhodně víc. Jenže skvěle hrající brazilský tým LOUD jim vystavil stopku v upper bracketu a definitivní konec potvrdila jednička SEA regionu, Paper Rex. Oba zápasy prohráli hráči G2 poměrem 0:2 a před další částí Challengers tak mají nechtěné volno.

Na Paper Rex si vylámalo zuby i další velké jméno; tým Guard, jednička Severní Ameriky. Velmi zdárně ale zatím prochází turnajem OpTic Gaming, kteří tak drží naděje tohoto regionu stále naživu. Ve finále upper bracketu se utkají v pátek s týmem LOUD.

[Valorant] Evropa ze hry; japonská esa dál překvapují. Kdo zůstává v boji o titul?

Neskutečný příběh píší i nadále hráči japonského ZETA Division. Na úvod turnaje jasně podlehli korejským DRX v nejrychlejším zápase skupin, jen aby pak jejich forma strmě vzrostla. Po vyřazení NIP a Fnatic ve skupinách si došlápli Japonci v play-off také na Team Liquid.

V dalším kole se dočkali i zadostiučinění, když ve strhujícím zápase vyřadili do té doby skvěle hrající DRX. Kam až tento černý kůň turnaje docválá můžete sledovat už v pátek v 19:00 na streamu.

Co byste si rozhodně neměli nechat ujít je nedělní grand finále. BO5 utkání startuje v 19:00 a v rámci zahájení dojde i k odhalení nové agentky, Fade, jejíž uniklé schopnosti jsme představovali již dříve. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama