[Valorant] Fénix povstal z popela a Evropa už zase vládne všem
Esport Valorant Článek [Valorant] Fénix povstal z popela a Evropa už zase vládne všem

[Valorant] Fénix povstal z popela a Evropa už zase vládne všem

Sgt Navážka

Sgt Navážka

25. 7. 2022 17:31

Happy end pro pohádkový run FunPlus Phoenix před vyprodaným stadionem.

Reklama

Nikdo takového šampiona nečekal a není se čemu divit. FPX vstupovali do turnaje v pozici outsidera. Sice si v Evropě došli pro druhé místo, na majoru v dánské Kodani ale museli nastupovat s nekompletní sestavou; už zase.

Minulé Masters v Rejkjavíku musel tým vynechat i přesto, že evropské Challengers s přehledem vyhrál. Tři hráči totiž nemohli vycestovat a pravidla jim neumožňovala nastoupit s méně než polovinou základní sestavy. Ani tentokrát se hned před startem tým nevyhnul problémům. Jedna z hvězd, Suygetsu, kvůli problému s vízem nemohl dorazit dříve, než na vyřazovací fázi. 

Do karet FPX hrálo jedině rozlosování. Sestava doplněná o hráče SEIDERa prošla s menším klopýtnutím lehčí skupinou. Jenže pak přišla další rána. Suygetsu nestihl dorazit ani k prvnímu zápasu v play-off, a tak nekompletní sestava podlehla jasně svým regionálním rivalům z Fnatic, kteří je tak odsoudili k zdlouhavé cestě lower bracketem.

[Valorant] Fénix povstal z popela a Evropa už zase vládne všem

Naštěstí ruský ostrostřelec konečně dorazil a hned v následujícím kole to bylo znát. Byl to právě střet s dalším evropským týmem GUILD, při kterém se FPX začali probouzet k životu a jejich pohádkový run začal nabývat jasnější podobu. 

Jeden za druhým kosili hráči kolem veterána ANGE1a týmy v lower bracketu. Vyřadili korejské mistry DRX, evropské mistry z Fnaticu, a dokonce si v rozhodujícím bo5 zápase o všechno vyšlápli i na šampiony z Rejkjavíku, americké OpTic Gaming.

Stejně přesvědčivou jízdu, ovšem v upper bracketu, předváděl asijský tým Paper Rex. Ten zaskočil hvězdné týmy z Evropy i Ameriky a získal si na svou stranu mnohé z diváků, které jsme mohli konečně přivítat přímo v publiku. 

[Valorant] Fénix povstal z popela a Evropa už zase vládne všem

Před vyprodanou arénou se dva nejlepší týmy porvaly na pěti mapách o svůj první mezinárodní titul a 650,000 $. Tak napínavé a vyrovnané finále tu už dlouho nebylo a mohli jsme být svědky střetu dvou přístupů ke hře; strategického a klidného FPX proti výbušným, precizním PRX. 

Evropský tým nakonec svůj příběh zakončil šťastněji a na jeho úspěchu měl mamutí podíl právě Suygetsu, který poslední mapu uzavřel naprosto neuvěřitelným quadra killem. O MVP by se ale mohl směle ucházet i další ruský hráč Shao. Ten dokázal proměnit snad 80% clutchů, do kterých se dostal. V galerii naleznete ty nejlepší snímky z vyprodané Forum Arény a pokud vám snad uteklo samotné finále, běžte to okamžitě napravit, stojí to za to.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama