[Valorant] Hluché místo sezóny opět zachrání turnaj Red Bull: Home Ground
Esport Valorant Článek [Valorant] Hluché místo sezóny opět zachrání turnaj Red Bull: Home Ground

[Valorant] Hluché místo sezóny opět zachrání turnaj Red Bull: Home Ground

Sgt Navážka

Sgt Navážka

5. 8. 2022 14:00

Kompetetivní sezóna se posunula ke svému konci a Riotu znovu podává pomocnou ruku Red Bull

Reklama

Ani tento rok se neobešla organizace profesionálních turnajů bez hluchého místa. Po ukončení největšího majoru, Champions, který se odehraje v polovině září v Istanbulu, se měly tři měsíce týmy připravovat na další sezónu bez větších turnajů. Jako minulý rok ale trn z paty hráčům i diváků vytrhne Red Bull.

Třetí ročník turnaje Home Ground organizace oznámila na svém twitteru. Event bude poprvé pořádán LAN, v anglickém Manchesteru, doufejme před živým publikem, a odehraje se v polovině prosince. Na rozdíl od minulých let se navíc tentokrát nebudou účastnit pouze týmy z EMEA regionu. Mezi šesti pozvanými se objeví i zástupci severoamerického serveru.

O zbývající dva spoty si zahrají open kvalifikaci týmy z Evropy a Turecka. Evropská open kvalifikace, do které se bude moci přihlásit kdokoli, bude probíhat od 7. do 9. října. Dostat se mezi 64 přihlášených můžete i vy se svým týmem, a to od 9. září. Více informací ke kvalifikaci naleznete v následujícím měsíci zde.

Zvláštní formát zůstává

Jedním z velkých taháků turnaje je i formát, v němž je hrán, a podle kterého také nese jméno. Neexistují bany. Každý tým si před duelem zvolí svou nejsilnější mapu jako tzv. Home ground. Na těchto dvou mapách duel začne, a pokud jeden z týmů získá oponentovu Home ground mapu a udrží si svou, postupuje automaticky. Pokud ale po úvodních dvou mapách zůstává stav nerozhodný, odehraje se celá bo5 série. 

První ročník turnaje ovládli G2. Na konci minulého roku zase kraloval tým Liquid. Podaří se jednomu z nich pozvednou trofej podruhé, nebo bude v živém souboji korunován nový král Home groundu?

[Valorant] Hluché místo sezóny opět zachrání turnaj Red Bull: Home Ground

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama