Valorant Ignition Series se stává první oficiální esport sérií turnajů pod hlavičkou Riotu
Gaming Valorant Článek Valorant Ignition Series se stává první oficiální esport sérií turnajů pod hlavičkou Riotu

Valorant Ignition Series se stává první oficiální esport sérií turnajů pod hlavičkou Riotu

David Jiránek

David Jiránek

16. 6. 2020 16:15

První zápasy proběhnou již o víkendu.

Reklama

Riot se netají, že s Valorantem míří na esport. Do teď ovšem probíhaly spíše komunitní turnaje. Dosud největším turnajem, do kterého se částečně vložil i Riot, bylo Twitch Rivals. Nyní přichází oznámení o první sérii turnajů s názvem Ignition Series.

Tvorba esport scény

Ignition Series je prvním krokem k vytvoření fungujícího esport ekosystému ve Valorantu. Hra je oficiálně vydaná v řádu dní, takže se není čemu divit, že Riot nikam nepospíchá. Vytvářející se esport scéna by měla hráčům nabídnou možný rozvoj jejich talentu. S esportem Riot počítá na řadu let dopředu, proto je tento úvod velice důležitý.

V průběhu uzavřené bety se konalo několik stovek turnajů, včetně těch u nás na Grunexu. Celosvětově tyto turnaje přitáhly miliony diváků. Časem Riot plánuje usnadnit a více uspořádat plánování těchto turnajů tak, aby jejich průběh mohli hráči snadněji sledovat.

Turnaje ve spolupráci s týmy a Riotem

Dostáváme se tak postupně informacím ohledně Ignition Series. Jedná se o oficiální partnerský program Riotu, díky kterému budou promovány některé turnaje každý týden. Do akce je již teď zapojeno 20 esport organizací, které si vytvoří své vlastní turnaje. Ty můžou být celkem různorodé. Riot počítá s otevřenými turnaji pro všechny, ale i s uzavřenými, kde uvidíme nadějné amatéry a třeba i budoucí profesionály. Ve hře jsou i turnaje se známými osobnostmi.

Riot Games budou podporovat Ignition Series skrz propagaci na svých sociálních sítích a webech (možná i v klientovi).

První turnaje od G2 a Rage

Odhaleny byly také první dva turnaje.

Valorant Ignition Series se stává první oficiální esport sérií turnajů pod hlavičkou Riotu

G2 x Ignition

Evropský turnaj pod hlavičkou G2 Esports se odehraje již tento víkend. Zahraje si celkem 8 týmů. Předem bylo vybráno 8 kapitánů, jenže ti se dozví svého soupisku týmu pouhých 24 hodin před startem. Celkově se bude hrát o 15 000 euro. Stream nalezneme na oficiálním Twitch kanále G2 Esports.

Rage x Ignition

Druhý turnaj proběhne ve stejnou dobu pod hlavičkou japonské organizace Rage. Půjde o vůbec první oficiální turnaj v Japonsku, ve kterém se střetne 16 týmů. Nebude chybět například DetonatioN Gaming a JUPITER. Výherce si odnese 500 000 Yenů, tedy přes 100 tisíc korun.

Další turnaj 26. - 28. června

Riot také naznačil konání dvou dalších turnajů. Jeden se odehraje opět v Evropě, druhý pak v Severní Americe. Krom data a místa konání více nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama