[Valorant] Masters: Copenhagen začíná v neděli, kdo se na major dostal?
Esport Valorant Článek [Valorant] Masters: Copenhagen začíná v neděli, kdo se na major dostal?

[Valorant] Masters: Copenhagen začíná v neděli, kdo se na major dostal?

Sgt Navážka

Sgt Navážka

9. 7. 2022 10:07

Zvládne se Evropa v obležení Asiatů a Američanů probojovat ze skupin?

Reklama

Druhý letošní major je tady a poprvé se střídá hostující země. Namísto loňského Berlína tentokrát zavítáme do dánské Kodaně a konečně se po dlouhé pauze dočkáme i diváků v hledišti! Fandění ale uslyšíme až v samotném závěru. Skupiny a část play-off se budou stále hrát za zavřenými dveřmi.

Kdy?

Turnaj odstartuje už tuto neděli v 15:00 zápasem mezi japonskými mistry Northeption a Thajci z Xerxie. Předcházet by měla i krátká pre-show, tak na stream dorazte o něco dříve. 

Kdo?

Evropa do boje vysílá trio týmů Guild, FPX a Fnatic. Poslední jmenovaní se jakožto šampioni kvalifikovali přímo do vyřazovací fáze a uvidíme je tedy až od 14. července.

Zástupci dalších regionů jsou:

Jak?

Hrát se bude v GLS formátu (Opener, Winners, Losers, Decider Match) v bo3 sériích. Ve vyřazovací fázi se dočkáme klasického upper/lower bracket formátu s bo3 zápasy. Jedinou výjimkou bude finále lower bracketu a grandfinále, které budou bo5.

Do play-off přímo postupují čtyři týmy, které ovládly svůj region, až na Asii, kde automaticky postupuje vítěz z regionu APAC a Korea s Japonskem mají smůlu.

Skupiny

Evropské týmy se při rozlosování dostali do asijského, respektive amerického obležení. První střet dvou nejsilnějších regionů navíc uvidíme hned v úvodním dni, kdy si Guild vyšlápnou na druhý severoamerický tým Optic.

[Valorant] Masters: Copenhagen začíná v neděli, kdo se na major dostal?

O co?

To bohužel zatím nikdo neví. Prizepool turnaje bude odhalen až těsně před začátkem. Hraje se ale mimo jiné o body do Valorant Champions Tour, které týmům zajistí místo na nejprestižnějším turnaji celého roku, Valorant Champions v Istanbulu. Vítěz bere celých 1000 bodů a více méně se tím na turnaj přímo kvalifikuje.

Kde?

Pokud plánujete výlet do Dánska, lístky jsou stále k mání a zakoupit je můžete zde. Bohužel ochozy stadionu Forum Copenhagen se zaplní pouze v posledních třech dnech (22., 23., 24. července). Do multifunkční arény se vejde až 10 000 lidí, závěr turnaje by tedy mohl být docela hukot.

Pokud raději preferujete pohodlí domova, rozhodně si střet nejlepších týmů nenechte ujít na oficiálním streamu. Sice se kvůli vypadnutí týmu Acend budeme muset obejít bez české účasti, i tak si ale mezi organizacemi jistě najdete svého oblíbence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama