[Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?
Esport Valorant Článek [Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?

[Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?

Sgt Navážka

Sgt Navážka

1. 9. 2022 13:05

Turnaj bez české účasti, ale s tím nejlepším Valorantem, jaký můžete vidět.

Reklama

Turecký Istanbul se v následujícím měsíci stane hostujícím městem pro nejočekávanější turnaj celé sezóny. Šanci na nejprestižnější titul mají úplně všichni. Jako správné zakončení celoročního snažení týmů z celého světa má Champions své jasné favority i velmi překvapivé černé koně. A kdo že si účast vybojoval?

Účastníci

Bohužel, do turnaje se nezapojí ani jediný český hráč. To také znamená, že Acend, mistr Champions 2021, svůj titul neobhájí. Do pozic favoritů jsou před turnajem pasovány opět týmy z severoamerického a evropského regionu, přestože jim především asijští zástupci s každým dalším majorem šlapou víc a víc na paty a přesto, že jsou ve výrazné početní nevýhodě.

Obrovským překvapením je postup týmu EDward Gaming z opomíjené čínské ligy na závěrečný turnaj a především výkony, jakými veškerou konkurenci ve východoasijském LCQ přejel. Zmatený formát VCT turnajů v Asii bohužel znamená i zmatené nasazování asijských týmů, proto přidáváme vysvětlivky. 

Evropa

Severní Amerika

Asie

Jižní Amerika 

[Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?

Formát

Formát bude s jednou významnou změnou stejný, jako u zbytku major turnajů. Skupiny se odehrají v GSL formátu (Opening, Winners, Elimination, Decider match) se všemi bo3 zápasy. Play off opět stejné, s winners a losers bracketem. Bo3 zápasy se budou hrát i ve vyřazovací fázi, a to ve všech zápasech, krom rozhodujícího zápasu Lower bracketu a Grandfinále, které budou bo5.

Pořadatelé konečně upustili od nesmyslného experimentu s posíláním týmů z prvních míst kvalifikace přímo do vyřazovacích fází, dočkáme se tedy těch nejlepších týmů už ve skupinách.

O co?

Jako vždy nám v tomto ohledu Riot nedá přesnou odpověď před začátkem turnaje. Tentokrát se jí dokonce nejspíš nedočkáme až do finálového zápasu, jelikož do prizepoolu turnaje putuje 50 % výtěžku z prodeje Champions budle, který se bude prodávat až do 21. září 23:00. Hraje se také ale samozřejmě o nejprestižnější titul a trofej, které lze ve Valorantu dosáhnout.

[Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?

Kdy?

Turnaj startuje už za dva dny. Zahajující zápas odehrají týmy Paper Rex a EDward Gaming 31. srpna v 16:00. Průběh turnaje pak budeme sledovat každý den až do 13. září. Pak následuje menší přestávka a navazuje se rozhodujícími zápasy od 16. do 18. září. Za sledování turnaje se získávají i ingame odměny, tak si nezapomeňte propojit twitch se svým herním účtem.

Kde?

Od prvních zápasů bude možné sledovat celý průběh na oficiálním streamu. Pokud by se vám z nějakého důvodu profesionální komentář nelíbil, můžete zajít i ke streamerům. Pořadatelé oznámili spoustu watch party při jejich přenosech, na nichž lze odměny do hry získat také.

Turnaj se opět dočká mírně polovičatého živého publika. Do istanbulské Volkswagen arény se fanoušci podívají od prvních zápasů vyřazovací fáze (9. září). Na zakoupení lístků je stále čas a koupit je můžete zde, nicméně se hodí upozornit, že veškeré zápasy v aréně budou komentovány pouze turecky.

 

[Valorant] Mistrovství světa je tady! Jak bude nejprestižnější turnaj vypadat?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama