Valorant Patch Notes 6.0
Gaming Valorant Článek Valorant Patch Notes 6.0

Valorant Patch Notes 6.0

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

10. 1. 2023 19:28

Dvě mapy přibývají, dvě zase ubývají a mění se také systém ranked. To vše nás čeká v patchi 6.0.

Reklama

S novým rokem přichází také novinky ve Valorantu, které odstartují Epizodu 6. V té se můžeme těšit na novou mapu Lotus, novou kolekci skinů, ale také třeba vylepšení mechanismu získávání RR. Do hry se také se změnami vrací starý známý Split a na lavičku jdou tentokrát Breeze a Bind. Nakonec bylo opraveno také několik bugů, které se týkají hlavně abilit agentů. Důležitých změn je mnoho, pojďme se na ně tedy podívat!

Valorant Patch Notes 6.0


Obsah


Změny v mapách

Lotus

Tři sity, otáčivé dveře a prostředí přírody – to vše obsahuje nová mapa Lotus, která se s tímto patchem na týden objeví v herním módu Swiftplay. Od patche 6.1 si ji budeme moct zahrát také v rankedu a unrated.

Zde se můžete podívat na oficiální trailer pro mapu:

 

Split

Se Splitem jsme se museli rozloučit přibližně před půl rokem, ale teď je ve hře zpět a snad ještě lepší než předtím! Podívejte se, co vše se na mapě změnilo.

A Main: Oblast byla rozšířena a byla přidána také vyvýšená plocha, která attackerům umožní více způsobů hraní.

Valorant Patch Notes 6.0

A Main Box: Ve prospěch attackerů byl zmenšen box, který jim tak poskytne další pozici pro výhled do situ A.

Valorant Patch Notes 6.0

A Rafters: Levá plocha nad zemí byla odebrána, attackeři toto místo tak již nebudou muset kontrolovat.

Valorant Patch Notes 6.0

A Tower: Zadní část A Tower byla snížena pro usnadnění duelů v tomto prostoru.

Valorant Patch Notes 6.0

Mid Bottom: Platforma byla snížena, hráči z ní tak budou moct tiše seskočit, zároveň už ale nebude možné vyskočit na box bez použití abilit.

Valorant Patch Notes 6.0

B Tower: Pro zjednodušení prostoru již nebude možné skočit na box bez použití abilit.

Valorant Patch Notes 6.0

B Rope Pocket: Konstrukce tohoto koutku na B situ je z původního pravého úhlu zvětšena, toto místo tak bude jednodušší zkontrolovat.

Valorant Patch Notes 6.0

Výběr map

Z rankedu a unrated zmizí mapy Breeze a Bind, v ostatních herních módech budou ale stále dostupné.

Omenův Dark Cover (E)

Omenův smoke umístěný ve zdech bude odteď dopadat na nejbližší zemi – Valorant tak omezí množství tzv. one-way smoků, které zvýhodňují pouze jednu stranu, která na soupeře vidí, zatímco druhá na něj nevidí. Většina předvídatelných one-way smoků stále ale bude možno umístit, například na boxy apod.; změna se má dotknout pouze těch, jejichž umístění hra nezamýšlí.

Změny v rankedu

  • Obnovení ranků: Zaprvé připomínáme, že s novou Epizodou přichází také obnova v rancích, nelekněte se proto, pokud budete mít nižší rank než před pár dny.
  • Zisk a ztráta RR: Výše RR (Ranked Rating), tedy bodů, které hráči dostávají či ztrácejí za výhru či prohru, bude odteď více záviset na tom, zdali hru hráč vyhrál nebo prohrál nežli na rozdílech v jednotlivých kolech mezi týmy. Před touto změnou mohl být totiž rozdíl mezi získanými či ztracenými body poměrně velký; tento rozdíl tak bude snížen a důraz bude více kladen na samotný výsledek zápasu.
  • MMR a ranky: MMR (Matchmaking Rating) představuje úroveň schopností hráče, ovlivňuje, s kým je ve hře spárován, a nemusí nutně odrážet jeho rank. Dříve se mohlo stát, že ačkoli hráč hrál lépe než hraje normálně, za takový výkon nebyl odměněn nebo byl naopak potrestán příliš velkou ztrátou RR, přestože si ve hře vedl na svůj výkon dobře. Nový systém se tak zaměří na udělování či odebírání RR na základě individuálního výkonu – pokud hráč odehraje hru dobře a jeho rank bude nižší než jeho MMR, dostane za výhru více RR. Pokud jeho rank bude vyšší než jeho MMR a odehraje hru dobře, nebude v případě prohry potrestán příliš velkou ztrátou bodů. Ranky tak budou více odpovídat výši MMR hráče.

Změny ve hře

Do hry byla přidána funkce označit varianty skinů do Favorites – Oblíbených. Můžete si tedy vybrat určité varianty, a pouze tyto se vám ve hře na zbraních objeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama