[Valorant] Poslední zápas stál Čecha postup, kdo se místo něj do vyřazovací fáze podívá?
Esport Valorant Článek [Valorant] Poslední zápas stál Čecha postup, kdo se místo něj do vyřazovací fáze podívá?

[Valorant] Poslední zápas stál Čecha postup, kdo se místo něj do vyřazovací fáze podívá?

Sgt Navážka

Sgt Navážka

15. 6. 2022 17:37

Pro tým BIG cesta Chellengers: Stage 2 končí neúspěchem. Nezvládl rozhodující duel.

Reklama

Vykoupit se v posledním hracím dni mohl tým BIG, kterému se už v Challengers: Stage 1 nevedlo tak, jak bychom si představovali. České eso Twisten od počátku předvádí skvělé výkony, týmu se ale nedařilo vystavět na nich výhry v bo3 zápasech. 

To se bohužel nezměnilo ani tentokrát. Před předposledním kolem Challengers neměl tým BIG na svém kontě jedinou výhru. Jenže pak přišla překvapivě přesvědčivá výhra 2:0 proti M3C (bývalý Gambit) a německý celek byl najednou hlavním favoritem na postup. Stačilo k němu jen porazit beznadějně poslední turecký celek BBL Esports. Všechny ostatní výsledky jim hrály do karet. M3C prohráli svůj duel proti Liquidu, Na´Vi už je nemohli ohrozit a proti nim stál tým bez jediné výhry.

Pojem český choke dostával reálné obrysy v posledních týdnech VRL, kde se tuzemským týmům přes skvělý úvod vůbec nedaří. A dal by se použít i zde, protože nemyslitelné se stalo skutečností. V posledním zápase totiž tým BIG vyhořel, a byl to právě Twisten, kterému se ani zdaleka nepodařilo dostat do své obvyklé formy. Na vlastním map picku za svou Jett skončil na spodku tabulky se skóre 6/15, a i když se mu na druhé mapě zadařilo více, na výhru to stejně nestačilo.

V takových chvílích, kdy se topfraggerovi nedaří, by obvykle měl step-upnout jiný hráč týmu. Jenže úspěch týmu BIG stojí a padá s Twistenovými skvělými výkony a podle toho také hra vypadala. Na poslední chvíli tedy postup slaví ruští M3C a české eso se opět do vyřazovacích bojů nepodívá.

[Valorant] Poslední zápas stál Čecha postup, kdo se místo něj do vyřazovací fáze podívá?

Kdo tedy postupuje?

Postupující ze skupiny A jsme znali už před posledním hracím týdnem. Pomohl už jen s pořadím postupujících. Těmi tedy jsou na prvním místě bez jediné prohry tým Fnatic, kteří tak přeskočí úvodní kolo play-off a budou na svého vyzyvatele čekat. 

Z druhého místa postupuje tým Acend, kterému se v rozhodujícím duelu podařilo odsunout FunPlus Phoenix až na třetí pozici a z posledního postupujícího místa proklouzl do vyřazovací fáze právě FPX.

Skupina B byla právě díky týmu BIG velmi zamotaná a poslední zápasy ji rozuzlovaly následovně: Překvapivým prvním místem skončila úchvatná jízda týmu Guild, ti tak budou spolu s Fnatic čekat až ve druhém kole. Druhé místo si svou výhrou na M3C pojistil tým Liquid a posledním postupujícím je právě ruský celek.

Hned v prvním zápase vyřazovací fáze se ukáže jediný český zástupce v play-off MONSTTEER se svým týmem Acend. Nastoupí proti M3C, tak snad se jim zadaří podobně, jako když je smáznul tým BIG. Podpořit své oblíbené týmy můžete už v 17:00 tento pátek na streamu.

[Valorant] Poslední zápas stál Čecha postup, kdo se místo něj do vyřazovací fáze podívá?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama