[Valorant] Regionální ligy znají své šampiony, titul pro sebe urval i český hráč
Esport Valorant Článek [Valorant] Regionální ligy znají své šampiony, titul pro sebe urval i český hráč

[Valorant] Regionální ligy znají své šampiony, titul pro sebe urval i český hráč

Sgt Navážka

Sgt Navážka

12. 7. 2022 14:42

Český vítěz přichází z jiné, než z východoevropské regionální ligy. O to větší je ale šance na úspěch.

Reklama

Vítězové regionálních lig si můžou chvíli vydechnout, ale už za čtrnáct dní se utkají v souboji těch nejlepších o 150 000 €. Hitch s Bobyssem, kteří o tuto možnost bojovali do poslední chvíle v lize East: Surge, se na Finals turnaj nakonec nepodívají. Česká účast na něm ale přeci jen bude. Zajistil si ji vítěz španělské ligy Spain: Rising.

Hitchův tým NOM šel do vyřazovací fáze s velkou nevýhodou. Hráč základní sestavy Kamo dostal bench a narychlo ho musel nahradit bývalý Hitchův spoluhráč z eSuby Bobyss. I v poslepované sestavě se ale polský tým dokázal po úvodní prohře zmátořit a postoupit do finále lower bracketu. Tam vyhrávali už 1:0 na mapy proti balkánskému mixu týmu Diamant, svoje vedení ale nedokázali zúročit a s východoevropskou ligou se bohužel rozloučili třetím místem.

[Valorant] Regionální ligy znají své šampiony, titul pro sebe urval i český hráč

V grand finále se Balkáncům postavil další polský tým, Tenstar. Ten do té chvíle neztratil jedinou mapu, proto bylo velkým překvapením, že ztratili hned na úvod svůj map pick. Ukázalo se ale, že v tomto duchu se ponese celý střet, když ze všech 4 zvolených map nedokázal tým, který si ji určil, udržet jedinou. Vše tedy rozseknula až pátá mapa, ve které se dokonce Diamantu povedlo jít do přesvědčivého vedení 9:3 po první polovině. Pak ale Tenstar rozjel neuvěřitelnou show a druhou polovinu ukončil se skóre 10:1 za necelou půl hodinu. 

VRL Finals, které začínají už 25. července, se ale i přes tento neúspěch v naší regionální lize dočkají české účasti. Zajistil si ji Ambi se svým týmem Case Esports, když projel španělskou ligou Spain: Rising jako nůž máslem. Svůj perfektní výkon navíc tým korunoval ve finále, kde své soupeře UCAM Tokiers vyprovodil 3:0 po mapách 13:6, 13:4 a 13:6. Mají tak velkou šanci sáhnout si na část z obřího prize poolu Finals.

Kdo další se zúčastní?

[Valorant] Regionální ligy znají své šampiony, titul pro sebe urval i český hráč

Ambi se svým týmem budou jedním z favoritů závěrečného turnaje. Tím hlavním ale zůstává vítěz francouzské regionální ligy; tým Vitality. V něm působí finské eso BONECOLD, který je nositelem titulu Valorant Champion z loňského roku. Před sezónou navíc přišla do sestavy i hvězda, která dotáhla FPX k výhře minulých Challengers; baddyG.

Turnaj začne už za necelé dva týdny a bohužel opět budou muset organizátoři mírně experimentovat s formátem. Lichý počet účastníků nás kvůli neúčasti CIS regionu bude provázet i druhým zakončením regionálních lig. Tentokrát se navíc nehraje o postup do nejvyšší ligy, jelikož Challengers: Stage 3 se nehraje. Na následující rok se systém profesionálních lig má výrazně proměnit, bližší informace ale zatím Riot nevydal. Střet nejlepších týmů se odehraje hned po ukončení probíhajícího majoru a sledovat jej bude možné na oficiálním streamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama