[Valorant] Trápení Evropy a tažení loňských šampionů na VCT LOCK//IN
Esport Valorant Článek [Valorant] Trápení Evropy a tažení loňských šampionů na VCT LOCK//IN

[Valorant] Trápení Evropy a tažení loňských šampionů na VCT LOCK//IN

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

20. 2. 2023 14:32

Po dalších třech dnech turnaje známe první dva postupující do playoff.

Reklama

Po denní pauze nás opět čekaly další tři nabité dny turnaje LOCK//IN v Sao Paulu v Brazílii. O předchozích třech dnech, které zahrnovaly úvodní zápasy, si můžete přečíst zde. Tentokrát se ale budeme věnovat zápasům v dalších kolech, tedy již čtvrtfinálových a semifinálových, kde se střetlo 8 nejlepších týmů z Alpha skupiny. Hrálo se opravdu o hodně – pro 6 týmů prohra znamenala konec v turnaji a jen 2 opravdu nejlepší týmy si mohly zajistit místo v playoff. Kdo si ho tedy nakonec vysloužil?

4. den – 17. 2.

Hned v první hře semifinálových zápasů padl výběr na nejnovější mapu Lotus, a to ze strany severoamerického týmu NRG Esports. Hra pro ně ale bohužel dopadla úplně stejně jako ve dvou případech z úvodních zápasů, kde se týmům takový výběr také vymstil. Proti evropskému týmu Giants Gaming v první půlce moc nezmohli a skóre bylo 8:4, v druhé půlce ještě ale nic nebylo ztraceno, těsná kola začala padat i na stranu NRG a několikrát týmy také zachránily clutche. Hra došla až do prodloužení, svou dominanci však opět připomněl tým Giants Gaming a hru rychle ukončil se skóre 14:12.

Během druhé a třetí mapy to ale NRG otočili a na Havenu darovali Giants Gaming jen jedno kolo, zápas tedy skončil 13:1. Vše měl rozhodnout Icebox, na kterém si NRG opět získali rychlý náskok, a to první polovině se skóre 9:3. I na takové mapě, která je výhodnější pro attackery, předvedli parádní obranu a padl dokonce dvakrát ace – jeden si dal ardiis a druhý s0m. Giants Gaming šel attack v druhé půlce o trochu lépe, rozdíl však dorovnat nezvládli a hra nakonec skončila 13:7. NRG tak eliminovali další evropský tým a zajistili si místo v semifinále.

Druhý zápas dne si pak střihl brazilský LOUD a evropský Karmine Corp. Začalo se na Pearlu, kde to pro LOUD vypadalo opravdu příznivě se skóre 8:4 po první půlce; Karmine Corp ale v druhé půlce předvedli docela dobrý attack a hru vyrovnali – na výhru to však nestačilo a LOUD nakonec vyhráli 13:10. Druhou mapou byl Split, který se v tomto turnaji právě v tomto zápase hrál úplně poprvé. Průběhem tato hra připomínala tu předchozí – LOUD si opět v první polovině vybojovali 8 kol, a ač se KC snažili sebevíc, LOUD dotáhl hru do konce se skóre 13:8.

Čtvrtý den tedy skončil eliminací hned dvou evropských týmů a velkým úspěchem amerických regionů.

5. den – 18. 2.

Pátý den se ale bohužel přestalo severoamerickým týmům dařit. V prvním zápase se severoamerický Cloud9 postavil proti korejskému DRX a začal opravdu rázně – na Pearlu Cloud9 vyhráli 13:3 a předvedli opravdu skvělou podívanou, jako například yaye hrající Sage s Operatorem. Na Havenu to ale DRX šlo mnohem lépe – první polovinu pomocí rychlých rushů na site zvládli hravě se skóre 9:3 a hru nakonec uzavřeli 13:7. Došlo tak na třetí mapu, Icebox, kde DRX Cloud9 přímo rozdrtili a odnesli si výhru 13:2.

Hra mezi severoamerickými Evil Geniuses a pacifickým Talon Esports začala na Havenu a opravdu ukázala, že na něm oba týmy mají velmi dobře natrénovanou obranu. První polovina patřila EG, který vyhrál 9 kol a ukázal na velmi slabou díru v plánu Talon Esports, kteří nezvládali post-plant – z devíti vyhraných kol EG totiž vyhráli zneškodněním bomby osmkrát. Talon Esports v druhé polovině zase EG nenechával plantnout skoro vůbec a šlo jim to opravdu dobře, protože hru obrátili ve svůj prospěch, a nakonec i přes počáteční skluz vyhráli 13:11. Hra se přesunula na Split, kde se EG opět rychle dostali do vedení a první půlku skončili se skóre 8:4. Talon Esports ale opět předvedli perfektní defense a hra pro ně skončila 13:10.

Asijské týmy to tento den tedy opravdu natřely těm severoamerickým, šestý den je však čekal zápas proti sobě.

[Valorant] Trápení Evropy a tažení loňských šampionů na VCT LOCK//IN

6. den – 19. 2.

Poslední den Alpha skupiny začal zápas mezi těmi nejlepšími z amerických kontinentů. Brazilský LOUD se opět postavil proti NRG, jehož jádro tvoří hráči bývalého OpTic Gaming, se kterým LOUD sehrál osudný finálový zápas Valorant Champions a vyhrál celý turnaj. Hráči NRG proti tomuto týmu tak dostali další šanci. Jako první mapu vybrali Split, což se nakonec neukázalo jako nejmoudřejší rozhodnutí – v první půlce vyhráli pouze 3 kola, v druhé pak žádné; LOUD tak ukázali naprosto špičkovou formu a odnesli si výhru 13:3. Další mapy však byly mnohem těsnější a pro fanoušky o to napínavější. Druhou mapou byl Pearl, kde se NRG opět dostali do vedení se skóre 11:5. Po 16. kole se však LOUD vzchopili a hru dotáhli až do prodloužení. Tam NRG znovu ukázali skvělý výkon a hru ukončili se skóre 15:13.

Na rozhodující mapě Fracture šlo o všechno – první polovina mezi stranami začala poměrně těsně, do druhé se tedy týmy přesunuly se skóre 7:5 pro LOUD. Tam hra začala být mnohem zajímavější – NRG předvedli silný attack i přes skvělý výkon aspase s Operatorem, LOUD si však také ale pár kol vybojovali, a hra tak šla do prodloužení. To bylo ještě delší než na předchozí mapě – týmy se opravdu nehodlaly vzdát, nakonec však ale hra došla ke svému konci. NRG prohráli důležitá kola, přestože byli v početní převaze, a zvítězili tak LOUD se skóre 18:16. S LOUD se tedy ještě uvidíme v playoff, NRG naopak odjíždí domů a v Alpha skupině byly eliminovány všechny severoamerické týmy.

Druhý zápas dne patřil týmům pacifického regionu, specificky korejskému DRX a thajskému Talon Esports. Hra začala špatně pro hráče DRX na Fracture, kdy v první polovině získali pouze 4 kola. Obrana jim sice šla mnohem líp, posledních pár kol však vyhrát nedokázali a hra skončila 13:10 pro Talon Esports. Druhou mapu Ascent si však vybrali DRX, a tam jim hra šla mnohem lépe. První polovina skončila vyrovnaně 6:6, v druhé polovině ale DRX protivníkům nedarovali ani jedno kolo a odnesli si výhru 13:6. Poslední mapou dne byl Icebox, kde si náskok v první polovině získali DRX se skóre 7:5. Zbytek hry byl úplně stejně těsný, k výhře se nakonec ale probojovali DRX se skóre 13:10.

V playoff tedy stoprocentně uvidíme LOUD a DRX, kteří spolu sehrají úvodní zápas.

[Valorant] Trápení Evropy a tažení loňských šampionů na VCT LOCK//IN

Tak co na to říkáte? Vypadá to, že Alpha skupinu ovládají menší regiony, zdali to tak bude i v Omega skupině se dozvíme po dvoudenní pauze, kde začneme nanovo s dalšími 16 týmy.

Zde je rozpis zápasů prvních tří dnů:

22. února v 18:00 – Team Liquid vs. Team Secret

22. února ve 21:00 – Natus Vincere vs. KRÜ Esports

23. února v 00:00 – ZETA DIVISION vs. Leviatán

23. února v 18:00 – Team Vitality vs. Global Esports

23. února ve 21:00 – FUT Esports vs. Rex Regum Qeon

24. února v 00:00 – 100 Thieves vs. Edward Gaming

24. února v 18:00 – Sentinels vs. FNATIC

24. února ve 21:00 – T1 vs. FURIA

Připomínáme, že druhý den nás bude za Team Vitality reprezentovat český hráč Twisten. Podpořit ho můžete třeba na streamu Grunexu, nezapomeňte se tedy připojit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama