[Valorant] Turnaj East: United je v plném proudu i s českým komentářem!
Esport Valorant Článek [Valorant] Turnaj East: United je v plném proudu i s českým komentářem!

[Valorant] Turnaj East: United je v plném proudu i s českým komentářem!

Sgt Navážka

Sgt Navážka

5. 1. 2023 16:40

S novou profesionální sezónou ožívá i druhý ročník turnaje East: United.

Reklama

Po několikaměsíčním suchu na poli profesionálního Valorantu je zde první větší oficiální turnaj a hned i s českým komentářem. Práva na tříměsíční urputné boje o celkem 14 180 $ se nám podařilo získat a na streamu Grunexu tak můžete sledovat snažení českých i slovenských hráčů na cestě za titulem East: United Champions.

VALORANT East: United Season 2

Formát

Celý East: United se skládá z 4 tierů turnajů. Trojice týdenních soubojů o postup vyvrcholí měsíčním finále, které je pořádáno na konci ledna a února. Následuje Last Chance Qualifier, na němž se utkají ti nejlepší z týmů, co zůstaly pod čarou, o poslední dva postupové spoty na East: United Finals.

Všechny tiery turnajů budou hrány v single elimination bracketu rozhozeném podle VLR rankingu týmů tak, aby se ti nejlepší nepotkali příliš brzo. Všechny zápasy, včetně těch finálových, jsou hrány v B03 sériích. 

O co?

Každý týdenní turnaj je zasponzorován 780 $, z nichž 400 $ jde vítězi. Ten bude zároveň bojovat v měsíčním finále o dalších 1000 $ a možnost prodrat se do šestice nejlepších, kteří budou na závěrečném eventu zápolit dokonce o 7500 $.

Kdy?

První týdenní turnaj je již za námi (výsledky zde). Hrací dny jsou vždy tři týdny po sobě pondělky až středy se zápasy začínajícími v 18:00 a s měsíčním finále čtvrtý týden ve středu a čtvrtek ve stejný čas. Tentýž režim bude mít East: United až do konce února. Po druhém měsíčním finále následuje Last Chance Qualifier 6. až 8. března a finálový event 24. až 26. března. 

Do druhého Weekly Cupu se můžete registrovat zde.

Kdo?

V každém týmu musí být minimálně 3 hráči z východoevropského regionu, do kterého zde spadá také Israel, Gruzie a balkánské státy. Kromě základní pětice mají týmy možnost případně zapojit i jednoho substituta.

V prvním týdenním turnaji se ze známých týmů československé scény umístil nejvýš tým East Leftovers s Hasou, Sh0utym a Pjotrem. Bohužel však k postupu nedokráčeli a budou muset zkusit štěstí za týden.

East: United má oživit mezistupeň Valorant esportu. Do turnaje tak nemohou týmy ani hráči, kteří se v minulé sezóně účastnili evropské regionální ligy, nebo nejvyšší  soutěže Challengers. V turnaji ale rozhodně nejsou žádná ořezávátka; jedná se především o týmy od dvacáté do páté desítky evropského žebříčku. 

Kde?

Turnaj nemá ani při grand finále offline fázi, postup českých týmů za vysněným titulem ale můžete ve výše uvedených dnech a časech sledovat s českým komentářem exkluzivně na streamu Grunexu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama