[Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně
Esport Valorant Článek [Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně

[Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

25. 2. 2023 15:43

Čtvrtý až šestý den turnaje LOCK//IN se proti sobě postavilo dalších 16 týmů.

Reklama

Po úspěšném průběhu zápasů první skupiny Alpha se v turnaji LOCK//IN ve skupině Omega setkalo dalších 16 partnerských týmů Valorantu. Skvělá atmosféra v brazilském Sao Paulu přinesla velmi napínavé zápasy a rozhodla o 8 postupujících týmech do semifinále. Kdo nakonec bojuje dál a kdo naopak odjíždí?

7. den – 22. 2.

Zápasy prvního dne Omega skupiny byly poměrně rychlé a zajímavostí je, že všechny tři zápasy sdílejí stejné statistiky – skončily totiž se skóre 2:0 se součtem kol 26 na straně jednoho týmu a 15 na straně druhého.

V prvním z nich se proti sobě postavil evropský Team Liquid a filipínský Team Secret. Team Liquid se s novými přírůstky stali favority – přidali totiž hvězdy bývalého Gambit Esports a M3 Champions nAtse a Redgara. Hra pro ně však vůbec lehká nebyla. Začalo se na Iceboxu, kde Team Secret v dominantním postavení ukončili první polovinu se skóre 10:2, a hra už tak byla prakticky rozhodnutá. Druhá půlka vypadala pro Team Liquid nadějněji, Team Secret však zbývající potřebná kola vyhráli a hra skončila se skóre 13:8. Podobně tragická pro Team Liquid byla také druhá hra na Iceboxu. Team Secret tentokrát vedli 9:3, a nakonec to také zvládli dotáhnout na výhru 13:7. Postupují tak do semifinále a s Team Liquid se bohužel v turnaji loučíme.

Další eliminace pro Evropu však ještě nebyl úplný konec, nastoupit měl totiž evropský tým Natus Vincere. Jejich protivníkem byli jihoameričtí KRÜ Esports, kteří si minulý rok zahráli v Champions; složení týmu se jim však výrazně změnilo, což také mělo velký dopad na výsledky tohoto zápasu. Začalo se na Ascentu, na kterém Natus Vincere drtivě porazili KRÜ se skóre 13:5. Druhá mapa, Lotus, pro KRÜ ale vypadala o dost líp – v první polovině získali 9 kol – pro Natus Vincere však ještě nebylo nic ztraceno, protože vyhráli první dvě kola s pistolemi, a ačkoli bonus buy prohráli, s 8 vyhranými koly za sebou se pak probojovali až k výhře 13:10. Pro KRÜ to znamenalo velmi smutnou prohru, Natus Vincere však bude Evropu dále reprezentovat v dalším kole.

Poslední zápas dne mezi sebou sváděl japonský tým ZETA DIVISION a jihoamerický Leviatán. Tyto týmy taky můžeme znát z Champions, větší změny ve složení týmu však pocítil spíše Leviatán, který k sobě přivzal bývalé hráče KRÜ Esports Mazina a keznita. To se ukázalo jako dobré rozhodnutí – na Ascentu to totiž Leviatánu šlo obzvlášť skvěle a odnesli si výhru 13:4. Hra na Pearlu ale byla už mnohem těsnější – první půlka skončila s vyrovnaným skóre 6:6, ve druhé si pak Leviatán tak tak vybojoval výhru 13:11.

[Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně

8. den – 23. 2.

Tento den začal opravdu nadupaným zápasem mezi evropským týmem Team Vitality a pacifickým Global Esports. Za Team Vitality nás reprezentoval český hráč Twisten, a to opravdu dobře! První hra na Splitu byla pro Team Vitality hračka a odnesli si výhru se skóre 13:4. Zápas však ještě nebyl u konce a na druhé mapě Pearl náskok 7:5 Team Vitality nestačil, protože je v druhé polovině Global Esports rychle dohnali a porazili 13:9. Rozhodnout měl Lotus, na kterém Team Vitality nakonec dokázali vyhrát 13:6. Pro Team Vitality měl Twisten opravdu velký dopad – v rolích Jett a Raze zvládl trefit ty nejdůležitější killy a za všechny tři mapy jeho KDA nakonec bylo 60/36/6.

Druhý zápas dne patřil tureckému FUT Esports a pacifickému Rex Regum Qeon. Na první mapě, Lotusu, byla hra velmi jednostranná pro FUT Esports, kteří ji rychle ukončili se skóre 13:3. Na Pearlu se ale hráči obou týmů zapotili o trochu více. RRQ vyměnili jednoho ze členů a dařilo se jim o trochu lépe – v první polovině měli náskok se skóre 7:5, v druhé to ale bylo mezi týmy opravdu těsné, a nakonec i tentokrát vyhráli FUT Esports se skóre 13:11.

Den zakončil opravdu napínavým zápasem americký tým 100 Thieves a čínský tým EDward Gaming. Icebox začali s velkou převahou 100T se skóre 8:4, druhá polovina byla sice těsnější, ale 100T zde dotáhli hru do konce a vyhráli 13:10. Na Lotusu sice nejprve opět vedlli 100T, EDG ale druhá polovina sedla víc, a odnesli si tak výhru se skóre 13:9. Rozhodující mapou byl Pearl, kde se do vedení 7:5 dostali EDG a byli schopni hru dostat až do 12:10. 100T to však zas tak rychle nevzdali a hra se dostala do prodloužení. Tam ji však rychle ukončili – snadno vyhráli dvě kola z obou stran, a tak si nakonec postup do semifinále vysloužili výhrou 14:12.

[Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně

9. den – 24. 2.

V severoamerickém tažení pokračovali Sentinels proti evropskému FNATIC. Oba tyto týmy jsme mohli v předchozích letech vidět na vrcholu, oba ale také vlivem partnerství s Valorantem výrazně obměnily složení. Z původní soupisky Sentinels zůstal pouze TenZ a k němu se přidali dephh a zekken z bývalého XSETu a pANcada a Sacy, bývalí hráči týmu LOUD. Ve FNATIC se pak k Boasterovi, Alfajerovi a Derkemu přidal Leo z bývalého Guild Esports a Chronicle z bývalého Gambit Esports a M3 Champions. Oba týmy tak netušily, do čeho opravdu jdou. Pro FNATIC se situace také ztížila pozitivním testem na covid jednoho z hráčů – to však bylo vyřešeno umístěním hráče do izolované místnosti. Ani to však FNATIC nezastavilo. Hra začala na Havenu, kde FNATIC v první půlce předvedli parádní výkon a s vedením 9:3 se přesunuli do druhé. Tam už nebyl problém hru dotáhnout do konce, a tak se skóre 13:6 vyhráli. Split byl poměrně zajímavý, protože jsme například mohli vidět TenZe hrát Sage. První polovina skončila vyrovnaně 6:6, v druhé Sentinels však dokázali vyhrát pouze jedno kolo, a FNATIC tak ve skvělé formě vyhráli 13:7. Pro americké fanoušky se jedná o devastující prohru a Sentinels odjíždí domů; FNATIC se ale naopak přidávají ke dvojici postupujících evropských týmů a můžeme se na ně těšit v semifinále.

Druhý a poslední zápas dne sehrál korejský T1 s brazilským týmem FURIA. První hra na Pearlu sice začala vyrovnaně 6:6, v druhé polovině ale FURIA darovali protivníkům jen jedno kolo, a vysloužili si tak výhru 13:7. Druhá hra na Iceboxu měla svá úskalí pro tým FURIA, který použil zakázanou Killjoy molly, a jedno kolo tak muselo být odehráno znovu; moc to ve hře však nezměnilo a FURIA dokonce zvládli vyhrát 13:5 a dostat se do semifinále.

[Valorant] Twisten v akci! Vitality nastoupili do VCT LOCK IN úspěšně

Zde je rozpis dalších zápasů:

25. února v 18:00 – Team Secret vs. Natus Vincere

25. února ve 21:00 – Leviatán vs. Team Vitality

26. února v 18:00 – FUT Esports vs. 100 Thieves

26. února ve 21:00 – FNATIC vs. FURIA

27. února v 18:00 – semifinále mezi vítězi zápasů z 25. února

27. února ve 21:00 – semifinále mezi vítězi zápasů z 26. února

Druhá polovina rozhodne o dalších 6 týmech, které pojedou domů, a o 2 týmech, které si budou moct zahrát playoff. Hlavně 25. února přijďte fandit Twistenovi na Twitchi Grunexu!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama