[Valorant] V týmech nezůstal kámen na kameni; EMEA Challengers se opět po měsíci a půl vrací
Esport Valorant Článek [Valorant] V týmech nezůstal kámen na kameni; EMEA Challengers se opět po měsíci a půl vrací

[Valorant] V týmech nezůstal kámen na kameni; EMEA Challengers se opět po měsíci a půl vrací

Sgt Navážka

Sgt Navážka

12. 5. 2022 15:44

Už v pátek začíná další Challengers. Týmy se proměnily, formát zůstává.

Reklama

Už v pátek začíná nová sezóna EMEA Challengers a do boje se vrací všechny nejlepší evropské týmy. Po hořkém zklamání na Masters v Rejkjavíku má region šampionů z minulého roku co napravovat.

Do boje o účast na dalším major turnaji se opět zapojí 12 týmů a poprvé se nám také představý nový tým čerstvě kvalifikovaný z regionálních lig; tým FOKUS. V kvalifikačních soubojích byli nepřekonatelní a především mladý dánský hráč JUGi se prezentoval takovou hrou, že pokud si výkonnost udrží, může svůj tým jistě dotáhnout i k postupu do play-off.

[Valorant] V týmech nezůstal kámen na kameni; EMEA Challengers se opět po měsíci a půl vrací

Také se nám vytvořila nová kolaborace dvou týmů. OG a LDN UTD se rozhodli ke vzájemné spolupráci a vytvořili nový tým s okouzlující a vůbec ne dlouhou zkratkou OG LDN UTD.

K vidění už bude také nová agentka Fade. Jak zapadne do mety profesionálních zápasů se možná dozvíme už tento pátek, kdy v 16:00 startuje první zápas skupinové fáze; BBL vs. Na´Vi.

Změny v sestavách

Během posledního týdne se nám roztrhl pytel se změnami v sestavách, a to nejen v Challengers. Už jsme informovali, že Magnum již není členem aktivního rosteru týmu Fnatic, i tak se ale dočkáme dvou českých hráčů v nejlepší evropské lize.

Namísto Magnuma a BraveAF bude nově oranžovo-černé barvy hájit Emir "Alfajer" Ali Beder a Enzo "Enzo" Mestari. Enzo původně přicházel jako substitut už pro Masters v Rejkjavíku. Poté, co se jeho původní tým (Alliance) nedostal do Challengers se ale oba celky dohodly na transferu. Alfajer naproti tomu mezi nejlepší celky zamíří poprvé. Minulou Stage odehrál v týmu Surreal Esports v turecké VRL.

Skvělou zprávu jsme si mohli přečíst na konci dubna, kdy tým mistrů světa Acend oznámil novou akvizici, českého hráče Ondřeje "MONSTEERR" Petrů. Ten přichází ze španělské ligy z týmu Giants.

[Valorant] V týmech nezůstal kámen na kameni; EMEA Challengers se opět po měsíci a půl vrací

Druhému českému hráči, Twistenovi, přibyli do týmu dva noví spoluhráči. Němečtí hráči Niels "luckeRRR" Jasiek (Alliance) a Alessio "musashi" Xhaferi (Rebels Gaming) doplní těsně před začátkem sestavu. Na větší sehrání už nemají do startu ligy mnoho času, tak snad se jim sobotní opening duel proti týmu Liquid povede.

Na´Vi na poslední chvíli opustil běloruský hráč Jady, který se rozhodl si vzít od profesionálního hraní pauzu. Místo něj bude za tento tým nastupovat další Bělorus, zeddy.

Hvězdný substitut, který pomohl dotáhnout FPX k titulu v předchozí fázi Challengers, BaddyG, se přesně podle predikcí dočkal stálého místa ve větším týmu. Nově bude nastupovat v barvách Vitality ve francouzské VRL.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama