"Valorant zabíjí CS:GO," říká majitel týmu Envy
Esport Valorant Článek "Valorant zabíjí CS:GO," říká majitel týmu Envy

"Valorant zabíjí CS:GO," říká majitel týmu Envy

Michael Douša

Michael Douša

15. 9. 2020 13:33

Majitel severoamerického týmu Envy považuje Valorant za nástupce CS:GO

Reklama
Majitel týmu Envy, Mike "hastr0" Rufail, věří, že Valorant zabíjí CS:GO v Severní Americe. Sdělil to v podcastu Hectora "H3CZ" Rodrigueze.

Již od oznámení Valorantu, střílečky z první osoby od Riotu, se vedly dalekosáhlé diskuze, zda se Riotu podaří nahradit monopol Valve na taktické střílečky, které vládne už dlouhá léta díky sérii Counter-Strike, především poslednímu a asi nejznámnějšímu a nejrozšířenějšímu dílu Counter-Strike: Global Offensive.  V současné době již Valorant a CS:GO nějakou chvíli existují vedle sebe a nevypadá to, že by v blízké době měla jedna z těchto dvou her skončit v propadlišti dějin. Co se ale esportu týče, můžeme pozorovat určité znaky.

Valorant je pro mnohé zašlé hvězdy CS:GO velkým lákadlem, především pro podobnost se střílečkou od Valve - podobné mechaniky, obdobné zbraně, přináší však i inovace v podobě nových mechanik a grafiky. Navíc má Valorant 128-tick servery, velmi sofistikovaný anti-cheat a mnoho dalšího, což jim dává oproti Valve s jejich CS:GO značnou výhodu. Proto mnoho hvězd, které už nedosahovaly v Counter-Striku takových výsledků, jaké by si představovaly, přešlo k Valorantu - scéna byla fakticky prázdná, herní pole čisté a mohly díky svému skillu z CSka zazářit v novém světě.

Příkladem jsou jak americké, tak i některé evropské hvězdy z různých týmů, například Spencer "Hiko" Martin, Nick "nitr0" Cannella či dlouholetý německý hráč Fatih "gob b" Dayik, který v současné době vede Valorant odnož svého někdejšího CS týmu BIG.

Pokud Riot vloží do Valorantu tolik, co udělali s League of Legends, není důvod, aby ta scéna nebyla velká.
- Mike "hastr0" Rufail, majitel týmu Envy

 Značnou kritiku si z rozhovoru odnesl právě vývojář CS:GO, Valve. Ti krom nedostatečné péče o hru, kvůli které podle hastr0a "Valorant zabíjí CS:GO", také opominuli nějakou regulaci turnajů. "Nebaví mě sledovat každý víkend ty stejné týmy hrát proti sobě," dodává H3CZ. "Valve si doslova tiskne peníze, neskutečně těží ze Steamu, z celé té virtuální ekonomiky. Pro CS:GO sice dělají dost, aby ta hra pořád fungovala, ale mohli by do toho vkládat víc, aby bylo poznat, že jim záleží na tom, kolik lidí se třeba jde kouknout na turnaj, na stream."

Dále hastr0 poznamenává, že spousta běžných hráčů a fanoušků se od CS:GO přesouvá právě k Valorantu. "Je nevyhnutelné, že hry jako je CS:GO někdy zestárnou a přestanou lidi bavit," říká. Utíkající profesionálové CS scéně nepomáhají už vůbec, ba naopak dávají mnohem více prostoru Valorantu a byznysu kolem něj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama