Valve ukončuje vývoj Artifactu, hra bude F2P
Gaming Článek Valve ukončuje vývoj Artifactu, hra bude F2P

Valve ukončuje vývoj Artifactu, hra bude F2P

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 3. 2021 12:22

Karetní žánr pomalu upadá.

Reklama

Na konci roku 2018 vydalo Valve očekávanou karetní hru Artifact, která byla založená na světě Dota 2 a měla přinést další nadějnou kompetitivní hru vedle Hearthstone. Jak už dnes víme, vývojářům se to vůbec nepodařilo. V březnu 2019 svou chybu přiznali s tím, že chyby v hratelnosti nedokážou odstranit „obyčejnými“ aktualizacemi. Hra byla stažena a zdálo se, že se Valve na hru vykašlalo.

O rok později ale Valve přineslo překvapivou zprávu – Artifact žije, plánuje se druhá verze a v květnu minulého roku dokonce vstoupila do bety. Bohužel, velký počáteční neúspěch a obecná stagnace karetních her Artifactu nepřála a dnes, po více jak dvou letech od vydání, Valve potvrzuje konec hry.

„I když jsme byli spokojeni s tím, jak jsme hru dokázali napravit, nedokázali jsme se dostat na takový počet hráčů, pro který by další vývoj hry dával smysl. Učinili jsme tak těžké rozhodnutí zastavit vývoj Artifact 2.0.“

To ale neznamená kompletní vypnutí hry – ve skutečnosti nastává pravý opak. Hra se rozděluje na dvě verze a stává se kompletně F2P. Stále bude podporovat matchmaking, všechny karty jsou nově zdarma a ve hře se nenachází žádné placené prvky. Není ale jasné, jak dlouho takto Artifact přežije.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama