Valve ze Steamu odstranilo skoro 200 titulů od podvodného vývojáře
Gaming Článek Valve ze Steamu odstranilo skoro 200 titulů od podvodného vývojáře

Valve ze Steamu odstranilo skoro 200 titulů od podvodného vývojáře

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

30. 9. 2017 15:30

Zajímavý způsob podvodu si připravila skupina Silicon Echo. Valve však podvod odhalilo.

Reklama

Valve ze Steamu odstranilo skoro 200 titulů od podvodného vývojáře

Počet her na Steamu se pravidelně zvyšuje. Neustále se objevují noví vývojáři, kteří na Steam posílají (i skrze Steam Greenlight). Nyní však má za sebou Valve i opačnou zkušenost, než přidávání nových titulů. Právě totiž smazalo skoro 200 her od jednoho vývojáře.

Daným vývojářem je Silicon Echo Studios, které během jednoho jediného léta (v potaz bereme měsíce červenec a srpen) na Steam poslalo na 86 téměř stejných titulů. Pro zajímavost doplňujeme, že jde o 10 % všech her, které v tomto období na Steam přibyly. Většina těchto her byla buď úplně zdarma, nebo za opravdu minimální částky. Asi si říkáte, proč? Studio díky několika multi-účtům, ke kterým měli jakožto vývojáři hry přístup, profitovalo skrze komunitní trh za prodej sběratelských karet. Ačkoliv jejich ceny jsou zanedbatelné, při větším množství účtů už je to o něčem jiném.

Valve následně odstranila všechy hry a ukončila veškeré obchodní vztahy, které do této chvíle se studiem vedly.

Spamování naklonovaných her nebo jakákoliv manipulace s našimi obchodními nástroji není něco, co hodláme tolerovat. Naší prioritou je pomoci hráčům najít hry, které je budou maximálně bavit.

Pokud vás celé tohle téma zajímá, doporučujeme velmi zajímavé video od youtubera SidAlpha, který veškeré praktiky tohoto studia dokonale popisuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama